vineri, 31 iulie 2015

ANAF a deblocat conturile TVR dupa ce televiziunea a platit datoria scadenta catre bugetul de stat

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a ridicat joi poprirea de pe conturile Televiziunii Romane, in urma achitarii de catre TVR a datoriei scadente catre bugetul de stat, informeaza televiziunea publica intr-un comunicat de presa.
Poprirea stabilita de ANAF a fost de 10,3 milioane de lei. Suma integrala a fost platita, dovada platii fiind remisa catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala — Biroul de Executare Silita, in vederea deblocarii conturilor operationale.
ANAF a blocat, pe 20 iulie, conturile operationale ale TVR din cauza datoriilor catre bugetul de stat. In prezent, datoria fiscala totala se ridica la aproximativ 457 milioane de lei.
Consiliul de Administratie al TVR a luat mai multe masuri in vederea limitarii cheltuielilor si achitarii datoriei catre bugetul de stat. Astfel, CA al TVR a decis in sedintele din 21, respectiv 28 iulie: inchiderea, de la 1 august, a postului TVR News, comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive, in vederea diminuarii posturilor de conducere, reducerea deplasarilor si a altor activitati generatoare de costuri, dar si reducerea temporara a activitatii pentru perioada 1 august — 31 decembrie 2015 si initierea consultarilor cu sindicatele cu privire la restructurarea si reducerea de personal.
Printre masurile luate de CA al TVR se mai afla diminuarea, pana la 70 — 75% a sumei aferente contractelor de prestari servicii, de munca pe perioada determinata si celor privind cumulul de salarii cu pensii, reducerea cu 20% in medie lunara a drepturilor de autor si a drepturilor conexe, neangajarea productiei unor emisiuni generatoare de costuri mari, reducerea cheltuielilor curente, atragerea de finantari si participari in servicii pentru derularea unor proiecte editoriale si renegocierea unor contracte comerciale.
Conducerea TVR vizeaza in continuare initierea unor demersuri in masura sa duca la reducerea cheltuielilor, restabilirea echilibrului financiar si la plata datoriilor acumulate, se mai arata in comunicat. Argepres


                                                                         C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu