vineri, 26 iunie 2015

Cenaclul "Spinul" la închiderea sesiunii 2014/2015

O bucurie a întâlnirii, ca și cum ne-am fi văzut cu anii, și-a manifestat fiecare față de colegii de Club, în care este amintit și faptul că doamna Smaranda Iuga "face" doi ani de "trudă" în Clubul "Spinul" este o altă veste care prilejuiește menținerea stării de bună dispoziție a acestei intâlniri cenacliere.
Pe acest val de veselie, vin propuneri, pentru stabilrea datei "ieșirii de vară" ale Clubului, obicei statornicit de pe la inceputuri de președintele de Onoare al Clubului, domnul Ioan Siman. Ca dată s-a stabilit pe joi 18 iulie. În caz că sâmbăta va fi vre-o nuntă, se va ține joi 16 iunie, în acest caz se vede că nu este exclusă "Întâlnirea de vară a clubului Spinul" să se țină într-un local din oraș. De această problemă tehnică se ocupă domnul vicepreședinte al Clubului Dragomir Ignat. Tot domnia sa ne va comunica costurile și contribuția fiecăruia la această intâlnire, era să scriu lejeră, dar nu, s-au cerut materialele pentru revista care va ieși în septembrie și nu se acceptă alte amânâri.
      Trecând la programul anunțat, ne delectează harnica epigramistă Viorica Găinariu-Tazlău, cu lecturarea muncii domniei sale, în speță, epigramele compuse pentru toate Concursurile și festivalurile care sunt în aceasta vară în țară. După ce ne-a delectat cu materialele domniei sale, discuțiile purtate se evidențiază atât epigramele cele bune cât și cele care mai trebuie indreptate. Sunt observații făcute de Dragomir Ignat,
domnia sa a făcut aceste observații și în calitate de redactor șef al revistei "Spinul" și alte observații făcute de directorul,revistei Tâncaș Vasile. Se fac retușuri și imbunătățiri unde este cazul. Se stabilește modul de refacere ale unor epigrame. Se dă rând la citit domnului Toma Rocneanu, care a încorsetat unele fenomene recente în epigrame de actualitate. Domnul Țâncaș evidențiază faptul că sunt cereri ale unor epigramisti din țară, de a prezenta și cărțile lor în cadrul Clubului nostru epigramistic. Se așteaptă volumele care ar fi de prezentat cu aceste ocazii. Domnul Șiman, pe materialele doamnei Viorica Găinariu, aduce observațiile concrete  dar și modalități de refacere ale unor epigrame.
    Domnil Țâncaș prezintă concursul "Mircea Trifu", care este patronat de doamna Elis Râpeanu. Acest concurs are multiple valente care sunt doar publicitare. Premiile sunt numai onorifice, dar în cartea în care se adună după acest concurs, Doamna Elis Râpeanu din epigramele trimise de epigramiști, scoate un volum cu cele mai reușite epigrame și evident că si cele câștigatoare, volum în care se stipulează atât acei epigramiști care trimit de fiecare dată epigrame la concurs, Clubului nostru i s-a oferit o diplomă de fidelitate, și la acest concurs toți băimărenii care au trimis epigrame au fost evidențiati, se remarcă tot de doamna Dr. Elis
Râpeanu unele greșeli frecvente, cât si unele indicații în "atacarea" Limbii Române in cadrul Cluburilor. Deci practic este o lecție de refacere ale unor greșeli.
  În continuare, în Club se mai discută unele probleme organizatorice despre diferitele acțiuni pe care urmează să le mai facem.

Despărțirea s-a făcut într-o atmosferă colegială la un țap de bere oferit de sărbătorita de astăzi doamna Smaranda Iuga. La reîntâlnire cu drag! 
                                                                              Toma G. Rocneanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu