sâmbătă, 23 mai 2015

Şedinţa Ligii Scriitorilor din 22 mai 2015


Cuvinte frumoase de bun venit și început de cenaclu adresate de doamna Carmena Băințan, președinta Filialei Maramureș a Ligii Scriitorilor Români, după care dă cuvântul domnului Ioan Marian Chioreanu, care citește "O altfel de călătorie" capitol din cartea numită: "Călător prin anoțimpuri", fragment care își va găsi locul în revista literară de început a Filialei, intitulată "Freamăt". Se continuă activitatea cu lecturarea de către doamna Carmena Băințan a unui fragment din viitoarea carte a Domniei sale.
    Doamna Maria Focze  spune că este bine ca imediat după citire să comentăm și roagă pe dl.Ioan Marin Chioreanu să ne spună dacă a folosit materiale bibliografice pentru a scrie acea schiță frumoasă. Pe doamna Carmena Băințan a întrebat-o dacă materialele lecturate sunt fragmente dintr-un viitor roman. Autorii i-au răspuns imediat după fiecare întrebare, printre răspunsuri doamna Băințan arată că este “o rememorare a unei întâmplări, care îi revine obsedant ca o umbră ale acelor amintiri”.
      Scriitorul Ioan Meteș Morar-Chelințeanu ne prezintă cronica  unui volum de versuri făcut de domnişoara profesoară Antoaneta Turda, denumită de aceasta "Ioan Meteș Mora- Chelințeanu și voluptatea destăinuirii"
      S-au discutat pe marginea șpaltului primului număr al viitoarei reviste a filialei Ligii Scriitorilor din Baia Mare "Freamăt". S-a discutat modul de includere în revistă doar a celor care frecventează regulat cenaclul și acelora care își  citesc încercările ori opera în cadrul şedinţelor care au loc din două în două săptămâni la Biblioteca Judeţeană. S-au discutat probleme ale ligii și alte decizii care privesc pe membrii acestei filiale a Ligii Scriitorilor din România. Cu aceasta, ne-am luăm rămas bun pentru următoarea reîntâlnire, cu aceleaşi gânduri pozitive.


                                                                           Toma G. Rocneanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu