sâmbătă, 21 martie 2015

Se naşte un mare portar al Băii Mari - Iuliu Mihail Roşiianu!

Maramureşeanul Iuliu Mihail Roşiianu ( foto ) a fost convocat la Reprezentativa României de fotbal Under 16, în vederea disputării unui meci a acestei selecţionate pe 24 martie  a.c. în vederea formării unei echipe puternice, care să atace C.E. la nivelul lor de vârstă şi să fie „antecamera”  naţionalei tricolore!
Tânărul portar băimărean Iuliu Mihail Roşiianu, este legitimat la juniorii B ai echipei ASA Târgu Mureş, după ce a fost transferat de la CFR 1907 Cluj Napoca ( antrenor Alin Cazan ), că deh, oamenii de fotbal serioşi văd şi întrevăd valoarea unui fotbalist, fie el şi junior sau mai ales pentru aceasta deoarece la această vârstă fotbaliştii de viitor costă mai puţin.
Revenind la Iuliu Roşiianu să vă spun, fără falsă modestie, că îl cunosc de când era copil, elev în ciclul primar la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Baia Mare. Pe vremea aceea făcea judo şi fotbal şi îmbina sportul cu şcoala şi îi ieşea foarte bine. Modest şi cu cei 7 ani de acasă, Iuliu Mihail şi-a urmat visul, acela de a ajunge în poarta României, poartă apărată cândva de Voinescu, Rică Răducanu, Moraru, Lung sau Stelea. Pentru aceasta a sacrificat multe iar părinţii lui, Aura şi Ioan Romeo au cheltuit mulţi bani pentru echipament, cantonamente, vitaminizare, pentru antrenorii care l-au îndrumat în carieră. Şi iată că astăzi Iuliu culege primele roade ale muncii lui de peste 10 ani de sport de performanţă.
Din câte ştiu eu, este cel mai tânăr junior din istoria fotbalului maramureşean convocat la un asemenea nivel de la regretatul  Zoli Crişan încoace, dar cu certitudine este primul portar junior maramureşean convocat la un lot naţional de fotbal!
La echipa lui de club, Iuliu Mihail Roşiianu joacă într-o grupă mai mare (B1 în loc de B) şi ocupă în acest moment un loc fruntaş, după ce au pierdut un singur meci şi acela la masa verde. Antrenorul Adrian Pop îi dă încredere meci de meci deoarece Iuliu Mihail are calităţile necesare unui portar de top: îndemânare cu mingea, orientare spaţio-temporală, capacitate de anticipare, viteză de reacţie, forţă şi rezistenţă fizică, mobilitate şi detentă, inteligenţă plus pasiunea pentru a juca fotbal!
La cei 16 ani şi două luni, tânărului cu calităţi extraordinare Iuliu Mihail Roşiianu nu-i putem ura decât aşa cum a făcut un confrate: „Zbori, Iuliu, zbori!”.



                                                                            Gelu Dragoş, membru A.P.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu