duminică, 29 martie 2015

Ora Pământului sărbătorită în România

Ora Pământului a fost sărbătorită, sâmbătă seară, în zeci de oraşe din ţară, unde au fost stinse luminile timp de o oră, printre manifestările pregătite pentru acest eveniment fiind crosuri, tururi pe bicicletă, plimbări nocturne şi spectacole la lumina lumânărilor.
Sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, oamenii din întreaga lume au stins luminile pentru a marca Ora Pământului, manifestare aflată la a IX-a ediţie, iar în România la a VII-a.
Iluminatul a fost oprit în locuri reprezentative din zeci de oraşe din toată ţara, dar şi în instituţii şi companii. În plus, au fost planificate numeroase evenimente pentru petrecerea acestei ore, dar şi pentru a atrage atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător.
Printre clădirile unde au fost stinse luminile se numără: Palatul Parlamentului, Palatul Victoria, Primăria Capitalei, Ministerul Mediului, Ministerul de Interne, Opera Naţională, Ateneul Român, Muzeul "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul de Istorie, în Capitală, alături de Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia.
La Sinaia, Castelul Peleş a stins cele peste 3.000 de corpuri de iluminat.
La Bistriţa, capitala Earth Hour 2012, manifestările au început de la ora 20.00, cu spectacolul gulguţelor. Voluntarii Asociaţiei "Cercetaşii bistriţeni" au amplasat lampioane cercetăşeşti luminoase în zona pietonală Liviu Rebreanu.
În Timişoara, capitala Earth Hour 2013, municipalitatea, împreună cu Casa de Cultură, au organizat în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19.00, concerte cu Pragu' de Sus şi trupa Box Office.
La Satu Mare, capitala Earth Hour 2014, primăria şi mai multe asociaţii au organizat următoarele activităţi: desene cu cretă pe asfalt, crearea unei pânze cu idei şi mesaje ale publicului la întrebarea "Tu ce poţi face pentru a proteja pământul?", construirea unui lanţ uman care să înconjoare parcul central, cu scopul de a transmite mesajul de protejare a naturii, ateliere de creaţie, Critical Mass - acţiune de promovare a mersului pe bicicletă şi conştientizarea importanţei asigurării bicicliştilor, a pistelor pentru biciclişti şi a stilului de viaţă sănătos, lansare de zmeie şi de lampioane.
Alte peste 30 de oraşe din ţară au participarea la ediţia din acest an a evenimentului printre care şi Baia Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu