joi, 19 februarie 2015

Simona Halep a obținut o victorie grea, dar cu atât mai frumoasă !

Simona Halep, principala favorită a turneului de la Dubai, s-a calificat în semifinale, după un duel-maraton cu rusoaica Ekaterina Makarova, scor 6-3, 1-6, 7-5.
Românca în vârstă de 23 de ani pierduse precedentul duel cu rusoaica de pe locul 9 în lume. Makarova, 26 de ani, o învinsese pe Halep în sferturile de finală de la Australian Open, cu un incredibil 6-3, 6-0.
Joi, 19 februarie, la Dubai, constănțeanca a plecat ca din pușși s-a desprins rapid la 4-1, transformându-și de multe ori adversara într-un simplu spectator la execuțiile sale. Makarova, jucătoare cu un fizic impunător și posesoare a unui joc inteligent, a încercat o revenire, însă Simona a reușit să o țină la distanță și și-a adjudecat primul set cu 6-3.
În manșa secundă, Simona Halep a suferit mult pe propriul serviciu, iar jocul la procentaj al rusoaicei a început să dea roade. Makarova a presat și a câșitgat, reușind să o pună de numeroase ori în dificultate pe românca de pe pe poziția a patra în lume. Situația la seturi s-a echilibrat destul de rapid: 6-1 pentru Ekaterina.
Setul decisiv a fost plin de suspans, cu ambele jucătoare luptându-se cu îndârjire pentru supremație. Simona Halep a condus cu 5-3 și a servit pentru meci, însă rusoaica a dus imediat scorul la 5-5. În final, constănțeanca s-a dovedit a fi mai puternică și a închis meciul înainte de tie-break, scor 7-5.
În semifinalele de la Dubai, Simona Halep va încrucișa racheta cu învingătoarea partidei dintre daneza Caroline Wozniacki și italianca Flavia Pennetta. Favorită, după părerea mea Caroline Wozniacki.
În celălalt duel din penultimul act al turneului dotat cu premii totale de peste 2,5 milioane de dolari se vor duela Garbine Muguruza, din Spania, și Karolina Pliskova, din Cehia.

                                                              Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu