marți, 10 februarie 2015

...se întâmplă la bibliotecă - săptămâna 9-14 februarie 2015


Joi, 12 februarie
ora 10, Sala de Conferinţe
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Maramureş are plăcerea de a vă invita la Conferinţa de presă prilejuită de lansarea celei de a XII-a ediţii a Concursului Naţional „Mesajul meu antidrog”. În cadrul acestei activităţi se va face evaluarea concursului pe anul 2014 şi se va prezenta noul regulament şi calendarul pentru anul 2015.
ora 14, Sala de Conferinţe

În organizarea Ordinului Militar de România – preşedinte col. dr. ing. Adrian Constantin – va avea loc dezbaterea cu tema: „De la democraţia contemplativă la democraţia participativă”.
Moderatorul întâlnirii: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”
ora 15, Salonul Artelor

Va avea loc deschiderea cursului gratuit „Zestrea strămoşească a Maramureşului - tradiţii, locuri sacre, meşteşuguri străvechi”.
Perioada: 12 februarie - 9 aprilie (9 cursuri, 18 ore);
Numărul cursanţilor înscrişi: 77 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani;
Coordonator curs: lector universitar dr. Delia-Anamaria RĂCHIŞAN, Facultatea de Litere, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, UTCN.
Vineri, 13 februarie
ora 12, Sala de Conferinţe
Va avea loc conferinţa de presă pentru lansarea Proiectului naţional „Let’s do it Romania” în Maramureş.
La lansarea ediţiei din 2015 vor fi invitaţi sponsorii principali ai acţiunii din ediţiile trecute, autorităţile judeţene şi autorităţile locale. Vor lua cuvântul voluntari implicaţi în proiect de la prima sa lansare, care vor vorbi despre rezultatele obţinute în anii anteriori. Va fi prezentată echipa care va coordona acţiunea de anul acesta.
În acest an curăţenia în județul nostru va avea loc la finalul lunii mai, dar până în septembrie se vor organiza mai multe acţiuni sub egida „Let’s do it”.
„Let’s Do It, România!” face parte din marea echipa „Let’s Do It, World!” care va implica peste 100 de state, la nivel global, în cel mai mare eveniment de voluntariat din istoria omenirii. Estimările organizatorilor sunt că peste 300 milioane de voluntari vor participa în 2015 la această acţiune. România este ţara cu cel mai mare număr de voluntari mobilizaţi!

                                                                                           Ştefan SELEK

                                                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu