duminică, 15 februarie 2015

Liga Scriitorilor, filiala Maramureş s-a reîntâlnit de Valentine’s Day

Doamna Carmena Băințan, preşedintele LS MM, deschide lucrările dând cuvântul musafirilor sătmăreni, care dau curs citirii operelor personale cu tematica "dragoste". La această invitație a "răspuns "doamna Ana Silagdy, Completează recitalul doamna epigramistă Aurelia Velea, care citește poezia "Dragoste la vârsta a III-a”. Tot dânsa citește unele epigrame despre dragoste. Domnii scriitori Milian Oros, părintele Radu Botiş, Ioan Meteș Morar Chelinţeanul , ( prezenţi tată și fiu - foto ), poetul Ion Hada și...Toma Gross Rocneanu au apreciat şi comentat aceste creaţii literare în pregărirea Zilelor Doamnelor. Urmează 1 Martie şi 8 Martie!
  Doamna Frnicze Maria ne citește creația dânsei care este apreciată de colegi. " Vara unei sentimentale" este proza doamnei președintă Băințan.
    Domnul Milian Oros dă citire câtevor relatări despre un profesor al Domniei sale care scria și epigrame dar și proză, care au stâtnit momente de veselie. Poeziile de asemenea au fost bine alese şi reprezentative omului, Atanasiu Oros, fost profesor a lui Milian Oros. Apoi ne citește o proză proprie deosebită.
      Domnul Ion Meteș Morar Chelinţeanu ne desfată cu un mănunchi poezii, creație proprie, poezii de dragoste și meditație și doruri neostoite.
      Un fragment de "dragoste" a citit și Toma Rocneanu, care relatează faptele de "luptă" a unor milițieni cu niște adolescenți care intenţionau să își cumpere blugi din Timișoara în anul 1989, anul Revoluţiei Române.
        Domnul Ion Hada dă și Domnia sa despre aspecte de acest fel din lume. Afirmă că cele mai frumoase vorbe despre femei le-au scris... militarii. Oare de ce ?! Apoi ne citește două poeme din opera sa.
        Domnul I.V. Chilian ne recită o poezie proprie iar părintele Radu Botiș cu o poezie ad+hoc "Iubirea nu e semn de împrumut" ca să mai descarce din emoții, expune unele "obiceiuri" care încă mai primează din partea unor personaje care, nu se comportă cum cere buna - cuviința și tebuie să facem front comun împotriva acestor manifestari, mai ales când e vorba de cultură.


                                                                                         Toma G. ROCNEANU

Un comentariu:

  1. Inainte a-l publica pe blog, nu citeste nimeni articolul? Exista destul de multe greseli in text! Ar trebui,in primul rand, ca autorul sa manifeste mai multa atentie.

    RăspundețiȘtergere