joi, 26 februarie 2015

Dicţionar rebusistic – „Prietenii mei, rebusiştii”

Lucrarea PRIETENII MEI, REBUSIŞTII - mic dicţionar, este un portret colectiv şi totodată individualizator al enigmiştilor români. Alcătuit de către bine-cunoscutul rebusist hușean Virgil AGHEORGHIESEI, dicționarul dezvãluie în fapt o veritabilă istorie rebusistă şi, sub forma medalioanelor, sunt prezentaţi pe de o parte autori ce pot fi consideraţi deschizători de drum în domeniu, dar şi reprezentanţi ai generaţiilor care au dus mai departe acest potenţial creator”.
Este o lucrare complexã, structuratã în trei volume, în care, minuţios, autorul a cuprins biografiile unor rebusişti ce, de-a lungul vremii, au marcat, prin activitatea lor, această lume specială a cuvintelor încrucişate. Medalioanele din cuprins sunt un ansamblu compoziţional care oferă cititorului detaliile biografice ale subiectului prezentat, iar prin exemplificările incluse în final reprezintă o „antologie ad-hoc de specii”, facilitând o privire de expresie naţională asupra fenomenului rebusist autohton.
Cu bucurie sinceră am descoperit, medalionul de prezentare al maramureşeanului nostru din Fărcaşa, MIRCEA PAUŞENIUC, de la paginile 100-101,ceea ce reprezintă o onoare pentru Maramureş. Îl aşteptăm cu o carte pe Mircea Pauşeniuc, cu acest gen literar tot mai gustat, aşa cum ne-a promis anul trecut, dar se pare că în momentul de faţă este prea ocupat cu...HCM Baia Mare şi Champions League!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu