luni, 26 ianuarie 2015

Declaraţie de presă senator Sorin Marius BOTA



Clarificări cu privire la scrisoarea deschisă

‎         Ca urmare a reacţiilor pe care le-am primit în urma scrisorii deschise, majoritatea favorabile, ţin să clarific faptul că această scrisoare nu este neapărat un protest, ea rezidă din faptul că (aşa cum am declarat de la început, precum şi în luările anterioare de poziţie), azi lucrurile nu se discută, ci se amână în mod deliberat pe o strategie gândită a trasului de timp şi a reglării problemelor în favoarea celor care au greşit şi care doresc cu disperare să îşi conserve poziţia.
Sigur că nu trebuie să fie toată lumea de acord cu toate punctele exprimate în scrisoarea deschisă, unele puncte pot fi chiar subiective, însă am încercat să ridic această problemă ca subiect de discuţie publică, având în vedere faptul că partidul nu ne oferă şansa de a discuta intern pe aceste subiecte.
Revenirea în partid a celor excluşi a fost subiectul cel mai criticat (şi care sunt de acord a fi criticat), pe care l-am trecut intenţionat în scrisoare, deoarece luarea măsurii a fost nestatutară şi vreau ca Statutul să fie respectat. Confirmarea excluderii, excluderea, şansa de apărare a celor supuşi excluderii au lipsit cu desăvârşire, în contradicţie cu prevederile din Statut. Categoric, un eşec politic precum cel al lui Dan Şova, care a făcut mult rău partidului, este un motiv puternic pentru a nu fi reprimit în partid, însă maniera în care s-a făcut excluderea nu a fost una corectă. Acest lucru am vrut să îl subliniez. Trecând peste numele persoanelor în cauză, este o problemă de nerespectare a Statutului, care a fost „călcat în picioare” de actuala conducere în mod sistematic, iar acest lucru trebuie să se încheie cât mai repede. Dacă acest adevăr supără pe cineva, atunci acel cineva trebuie să se supere şi pe partid. 


        Senator

Marius Sorin Bota

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu