miercuri, 28 ianuarie 2015

Ce trebuie să facă profesorii care au primit 700 ron pentru dezvoltare profesională

Cadrele didactice care au primit suma de 700 de lei pentru dezvoltarea profesionala nu au nevoie de facturi pentru a justifica modul in care au cheltuit banii. 
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, sustine ca profesorii care au primit cei 700 de lei de la Guvern, in timpul campaniei electorale, cu scopul dezvoltarii profesionale, nu trebuie sa dovedeasca prin chitante sau facturi ce cursuri au urmat sau ce produse educationale si-au cumparat.
Profesorii si invatatorii au insa obligatia sa prezinte in scris un Raport justificativ catre conducerile scolilor in care sa precizeze cum au cheltuit banii, dar fara a fi necesar sa ataseze chitante sau facturi.
"Dreptul de a finanta dezvoltarea profesionala este consfintit prin lege. Nu trebuie documente justificative pentru aceste sume, ci doar un raport. Concret si la obiect, nu trebuie chitante sau facturi. De altfel, precizarile sunt publice. Pana in iunie, se vor preda rapoartele finale prin care unitatile scolare vor preciza faptul ca aceste sume au fost utilizate pentru dezvoltarea carierei profesionale, scopul in care au fost acordate", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu.


                                                                 Ana TUDOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu