vineri, 21 noiembrie 2014

OFERTĂ DE NEREFUZAT !

   
Vestea că Octavian Bellu (63 de ani) şi Mariana Bitang (52 de ani) nu mai sunt antrenori ai lotului olimpic feminin de gimnastică a depăşit graniţele României. Din acest motiv, alte naţiuni încearcă să le obţină serviciile.
Desemnat cel mai valoros antrenor din istoria sportului mondial, în secolul XX, Octavian Bellu şi-a câştigat faima unui formator de campioane în gimnastică. Aşa se explică şi interesul unor federaţii cu posibilităţi financiare mari, dar cu fără rezultate deosebite de a-l convinge pe acesta să le antreneze sportivele. Ultima ofertă ar fi venit din zona Caucazului, mai precis din Kazahstan. Iar acesta ar fi fost pe cât de consistentă pe atât de neobişnuită pentru gimnastică: 1,5 milioane de dolari!
În acest moment, Octavian Bellu şi Mariana Bitang nu mai pregătesc lotul olimpic feminin, ei anunţându-şi retragerea înaintea Campionatului Mondial din China, de luna aceasta. Cei doi au declarat atunci că vor continua să le sfătuiască pe Larisa Iordache şi pe colegele ei, dar nu se vor mai implica direct în pregătire. Pe de altă parte, cei doi rămân implicaţi în programul de descoperire şi formare a copilelor cu aptitudini pentru gimnastică în cadrul parteneriatului dintre federaţie şi OMV.
Kazahstan, locul 12 la Londra
Aflaţi la a V-a participare olimpică, sportivii din Kazahstan au câştigat 13 medalii la JO de la Londra, în 2012, dintre care 7 au fost de aur. Astfel ţara din zona caucaziană a ocupat locul 12 în ierarhia neoficială pe naţiuni (România a fost pe 27). Kazahii n-au cucerit încă nici o medalie la gimnastică, fiind puternici la atletica grea (box, haltere şi lupte).


                                                                   Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu