joi, 20 noiembrie 2014

Abecedarul pentru clasa I nu a ajuns nici acum pe băncile elevilor. Cine este de vină?!

Elevii din clasa I nu au primit nici acum noul abecedar, pe care îl aşteaptă de mai bine de două luni, de la începerea anului şcolar 2014-2015. Abecedarul pentru clasa I pare că va mai întârzia cel puţin câteva luni!!!      
Manualele digitale si manualele tiparite noi pentru clasele I si a II-a au intarziat si ele aproximativ doua luni, timp in care elevii au invatat fie tot de pe manualele vechi, desi programa scolara a fost modificata, fie dupa fise de lucru realizate de dascali. Totusi, acestea au ajuns pe bancile elevilor din clasele I si a II-a, cu exceptia abecedarului pentru clasa I.
Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a cerut Ministerului Educatiei sa evalueze, pentru a treia oara deja, ofertele depuse de edituri, dupa ce unii dintre participanti au acuzat un sistem "discretionar" de selectie a proiectelor de manuale.
In timp ce elevii de clasa I si parintii lor asteapta nerabdatori noul abecedar, adaptat noii programe scolare, dascalii spun ca se asteptau ca acesta sa intarzie si spera sa il primeasca macar in prima luna a anului urmator.
"Ar fi bine daca am avea noul manual tiparit in ianuarie, in scoli si in decembrie cel digital. Invatatorii vor fi oricum cu materia la zi, fiecare descurcandu-se cu propriile materiale. Insa e nevoie de niste proceduri clare pe viitor", sustine invatatoarea Cornelia Popa, vicepresedinte la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, declara saptamana trecuta ca intentioneaza sa modifice legea licitatiilor publice, cu prevederi speciale pentru achizitia de manuale, care sa permita termene mai scurte, mai a evita astfel de situatii neplacute pe viitor.
Adevarul.ro scrie ca desi contestatia la licitatia pentru manualul de Romana de la clasa I a fost depusa acum mai bine de o luna, Consiliul National de Evaluare si Examinare (CNEE), din subordinea Ministerului Educatiei, nu a trimis de la inceput toata documentatia necesara si abia luni s-a intocmit dosarul complet, potrivit unor surse din Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).
"In mod normal, ar trebui ca asocierea (editura+firma de soft) care a venit cu pretul dovedit de dumping sa fie eliminata din licitatie. CNEE a mimat reevaluarea, adica a folosit aceiasi evaluatori pentru aceleasi manuale, folosind aceleasi coduri de identificare, care intre timp nu mai erau secrete. Uimitor este ca notele pe care evaluatorii le-au dat pe continut s-au schimbat la a doua evaluare. CNCS ar trebui sa dispuna refacerea evaluarii ofertelor in conditii corecte", a declarat Paul Balogh, managing partner la Read Forward.



                                                                                 Autor: Ana-Maria Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu