duminică, 26 octombrie 2014

Deşi a pierdut, visul Simonei Halep continuă!

Tenismana româncă Simona Halep a pierdut finala „Turneului Campioanelor” de la Singapore, dupa ce-a fost învinsă duminică după-amiază de americanca Serena Williams în două seturi, scor 3-6, 0-6.
Finala a fost total diferita fata de intalnirea avuta de cele doua miercuri, cand Simona i-a administrat Serenei cea mai drastica infrangere din ultimii 16 ani.
Calificata in finala gratie victoriei pe care Simona a obtinut-o in fata Anei Ivanovici, tenismena americanca a intrat pe teren mult mai motivata si a facut diferenta prin forta si un procentaj excelent la primul serviciu.
Primul set a inceput totusi foarte bine pentru Halep, care a facut break dupa doar primele doua game-uri, la 1-1. Din pacate, dupa 2-1, Simona a pierdut mult din ritm, permitandu-i Serenei sa se distanteze la 4-2, cu un break avans.
Sportiva din România a avut un moment de revenire, a facut break si 3-4, servind apoi pentru a egala la 4 pe tabela. A avut chiar minge de 4-4, la 40-30 pe propriul serviciu, dar Serena a revenit din nou, facand apoi inca un break si inchizand setul cu 6-3.
A fost poate un moment de rascruce, un moment psihologic important, pentru ca de atunci, Simona s-a pierdut total si nu a mai reusit mare lucru pe teren.
Setul secund aproape ca nu a avut istoric, exact asa cum s-a intamplat in primul set al intalnirii de acum cateva zile dintre Serena si Simona. Si scorul a fost exact la fel, 6-0 (dar pentru Serena acum), dupa un joc categoric superior realizat de Serena, in fata sportivei noastre.
Marea finala de la Singapore a durat doar o oră şi 11 minute. Este al treilea trofeu consecutiv pentru Serena Williams la Turneul Campioanelor, ultimele doua finale fiind castigate cu Na Li si Maria Sharapova.


                                                                       Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu