joi, 23 octombrie 2014

COMEMORARE ION BURNAR

În data de 20 octombrie s-au împlinit 4 ani de la trecerea în neființă a marelui poet și jurnalist Ion Burnar. Și când ne amintim că mâine 24  octombrie acest mare literat ar fi împlinit 67 de ani , vârstă de la care mai putea profesa ca mulți literați din ziua de azi încă cel puțin două decenii . Dar ce păcat că a plecat prematur dintre noi în plină putere creatoare.
Poetul Ion Burnar a fost distins pe plan literar cu  cele mai importante premii literare din țară cum ar fi : Premiul Uniunii Scriitorilor. De asemenea a obținut locul I  pe țară și a fost laureatul pentru poezie al Festivalului ”Cântarea României ”, Premiul Editurii Eminescu acordat de P.C.R., singurul partid existent în țară în momentul acela.
În anul 1990 poetul Ion Burnar a înființat Cenaclul Scriitorilor din Maramureș. Aceste rezultate de excepție pe plan național s-au concretizat și prin aspectul că ”Sala Cenaclului ” din cadrul Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu ” din municipiul Baia Mare, a primit numele acestui mare poet. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

                                                                   Vasile Dan Marchiş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu