miercuri, 24 septembrie 2014

Adrian Sobaru, reţinut după ce a intrat cu maşina în gardul Guvernului: „Vă place cum arată ţara asta?!

Adrian Sobaru, angajatul TVR devenit celebru odata cu gestul de protest facut in Parlament in perioada Guvernului Boc, cand s-a aruncat de la balcon, a recidivat, intrand cu masina miercuri, 24 septembrie 2014, in gardul Guvernului.
Adrian Sobaru a fost retinut de politie, dupa ce a rupt cu o masina Dacia Break bariera din fata Palatului Victoria, informeaza Realitatea Tv. Potrivit aceleiasi surse, Sobaru mirosea a benzina, existand suspiciunea ca ar fi intentionat sa isi dea si foc.
Martori citati de Mediafax povestesc ca Sobaru a intrat in forta, dinspre Piata Victoriei, in una dintre cele doua porti centrale ale cladirii Guvernului, cea prin care masinile demnitarilor ies din curte, fara sa incetineasca. Dupa ce a rupt bariera, a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cativa zeci de metri.
Sobaru a fost luat cu catuse de la locul accidentului, unde au sosit acum politisti criminalisti. El se afla acum la Sectia 1 Politie.Sobaru le-a strigat jandarmilor care l-au retinut: "Va place cum arata tara asta?", relateaza martorii incidentului.
Adrian Sobaru intrase intr-un con de umbra dupa gestul facut in 2010, cand s-a aruncat de la balconul Parlamentului dupa anuntarea masurilor de austeritate luate de Guvernul Boc.
In timpul saltului a strigat "Pentru tine Boc!". Pe tricoul pe care Sobaru il purta in momentul sariturii sale din Parlament, era scris: "Ne-ati ciuruit!!! Ne-ati vandut si ne-ati tradat. Ne-ati ucis viitorul copiilor. Ne puteti lua viata si banii, dar nu LIBERTATEA!!!".
Adrian Sobaru a avut si o incercare nereusita de a obtine un loc in Parlament, la alegerile din 2012, insa nu a strans numarul de voturi necesare pentru un mandat de deputat.
In 2013, Adrian Sobaru a intrat si intr-o greva a foamei in fata TVR. "Prin gestul meu cred ca am tras si eu un semnal de alarma ca presa trebuie lasata in pace. A fost o forma de protest vizavi de mine (...) Inainte imi faceam meseria. Am si fost mutat de colo colo", spunea Sobaru pe 18 mai 2013, precizand ca dupa gestul sau de protest din Parlament a fost "aruncat pe linie moarta, la Transmisii".
TVR il contrazice pe Sobaru: Nu am primit nici o revendicare din partea lui
"Acum am revenit inapoi la actualitati (Stirile TVR, n.red.), dar, daca nu imi fac meseria, ce sa caut acolo? Nu ma mai lasa sa merg la anumite institutii. Daca e adevarat si nu sunt niste greseli, e ca si cum ti-ar baga cineva pumnul in gura", marturisea Adrian Sobaru.
Intrebat ce inseamna ca nu mai este lasat sa mearga la anumite institutii, Adrian Sobaru a spus ca nu mai are voie sa mearga la Parlament, Guvern si la partide politice, cu toate ca lucreaza la departamentul de Stiri si asta este meseria lui.Sursa Ziare.Com


                                                           Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu