sâmbătă, 30 august 2014

Simona Halep, eliminată în turul trei al US Open !

Vineri, Simona Halep nu a putut face faţă jocului avântat al Mirjanei Lucici-Baroni, fostă numărul 32 mondial, în 1998, când Halep avea 7 ani, care s-a aflat în permanenţă în ofensivă. Fără complexe, dar cu un bagaj variat de lovituri, cu o strategie de a căuta mereu contre-pied-ul adversarei, cu o încredere dată de experienţă, cu spirit de luptătoare indiferent de scor, croata a părut că stăpâneşte jocul din punct de vedere psihic chiar şi atunci când era condusă. A încercat tot timpul să fie agresivă, chiar dacă a greşit de multe ori (de exemplu 31-12 greşeli neforţate în primul set). Însă evoluţia ei curajoasă a produs şi puncte câştigătoare (22-13, tot în primul set).
Simona Halep a avut o evoluţie oscilantă în primul set. Ea început meciul cu un break, apoi a condus de două ori cu 40-0, dar a pierdut de fiecare dată ghemul. A condus şi a treia oară cu 40-0 şi a egalat la 2. Au urmat trei ghemuri consecutive câştigate de româncă, însă nu uşor. Momentul de referinţă al meciului s-a înregistrat la 5-2, când Halep a avut trei mingi de set, anulate de adversară, care a obţinut break-ul după un ghem de aproape nouă minute. La 5-3, Halep a avut o cădere inexplicabilă, a pierdut 11 mingi la rând şi s-a văzut condusă cu 5-6. Simona Halep şi-a revenit doar pentru a egala la 6, dar apoi a pierdut dramatic tie-break-ul. Lucici a condus cu 6-4, Halep a egalat, apoi croata a făcut 8-6 şi a câştigat setul, după 66 de minute de joc. Recunoscută pentru revenirile sale, Halep nu şi-a mai regăsit cadenţa în setul al doilea. La 1-1, ea şi-a cedat serviciul, a mai făcut-o o dată la 2-4 şi s-a recunscut învinsă cu 2-6, după alte 28 de minute.
Mirjana Lucici, o jucătoare precoce şi foarte talentată, are în palmares o semifinală la Wimbledon în 1999 şi două titluri WTA, dar din 2004 până în 2009 a avut doar câteva prezenţe în meciuri oficiale, din cauza unor probleme de familie.
În schimb, Halep nu a mai reuşit buna ei evoluţie defensivă, nu a putut să lungească punctele pentru că a fost tot timpul în dificultate, nu a găsit marginile terenului, iar serviciul a trădat-o de foartă multe ori (a pierdut primul set cu o dublă greşeală, cinci în total). Simona nu a făcut un US Open pe măsura aşteptărilor şi semnele eşecului au apărut de la primul meci, când a cedat un set în faţa unei sportive din afara circuitului profesionist. De altfel, acesta este cel mai slab turneu de Grand Slam al ei din acest an, după sferturile de finală atinse la Australian Open, finala la Roland Garros şi semifinala la Wimbledon.
Simona Halep va primi pentru participarea în turul trei 105.090 de dolari şi 130 de puncte WTA.
La ediţia trecută a US Open, Halep a atins faza optimilor de finală, cea mai bună performanţă din carieră la Flushing Meadows, fiind eliminată de italianca Flavia Pennetta, cu scorul de 6-2, 7-6 (3).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu