sâmbătă, 23 august 2014

Programul Festivalului Stuparilor 2014, Cernesti

Primaria, Consiliul Local si Caminul Cultural Cernesti, impreuna cu Cercul Apicol Cernesti, cu sprijinul Autoritati Nationale pentru Turism organizeaza duminica, 31 august, incepand cu ora 13, editia a XI-a a Festivalului Stuparilor“. Evenimentul, care se va desfasura in Cernesti (pe Dealul Pietrisului), are drept scop promovarea turismului si a produselor traditionale din Tara Chioarului. 
Organizatorii pregatesc si pentru acest an nenumarate activitati, printre care un concurs pe teme apicole, pentru copii de 3-14 ani, unconcurs sportiv, respectiv Cupa Mierii la Fotbal, la care vor participa echipe din fiecare sat din comuna Cernesti. 
De asemenea, va avea loc unconcurs de frumusete, la care se va alege “Regina Mierii”, competitie la care vor participa cele mai frumoase fete cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani din comuna Cernesti (in jur de 15-20 fete). 
La concursul gastronomic ,,Prajitura cu Miere” vor participa cele mai harnice fete din comuna Cernesti, care se vor intrece prin prezentarea unui sortiment de prajitura traditionala cu miere de albine, desemnandu-se cea mai talentata fata din comuna in arta culinara. 
Programul artistic va fi sustinut de urmatoarele ansambluri folclorice 
1. Ansamblul Folcloric ,,Cununa Chioarului”, din com. Satulung 
2. Ansamblul Folcloric ,,Rugutu”, din com. Botiza 
3. Ansamblul Folcloric ,,Gura Izvorului”, din Vatra Moldovitei, Suceava 
4. Ansamblul Folcloric ,,Cununa Recea”, din com. Recea 
5. Ansamblul Folcloric ,,Traditii Maramuresene”, din Baia Mare 
6. Ansamblul Folcloric ,,Magura Cernesti”, din com. Cernesti 
7. Ansamblul Folcloric ,,Vasile Lucaciu Sisesti“, din com. Sisesti 
8. Trio DELAVIV cu Larisa Pop 
De asemenea, vor urca pe scena solistii Rafila Barbos, Valerica Dancos, Camelia Roman, Madalina Medan, Mariana Botis Buda, Botis Adriana, Mihaela Iacob. Invitati speciali vor fi Florentina si Petre Giurgi. Prezentatori: Andrei Barbos si Amalia Chiorean. Preluare eMaramures


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu