joi, 28 august 2014

Cosmin Moţi este erou în Bulgaria şi-n Ştefan cel Mare. Steaua Bucureşti ratează calificarea în grupele Ligii Campionilor !

Campioana României, Steaua Bucureşti, a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor la fotbal, fiind învinsă cu 6-5 după executarea loviturilor de departajare de echipa bulgară Ludogoret Razgrad, în manşa secunda a play off-ului celei mai importante competiţii continentale intercluburi, disputată miercuri seara pe stadionul "Vasil Levski" din Sofia.
La finalul timpului regulamentar de joc si al prelungirilor, bulgarii au condus cu scorul de 1-0, prin golul lui Wanderson (min. 90), acelasi rezultat fiind consemnat si in partida tur, de la Bucuresti.
Steaua a inceput cu stangul meciul de la Sofia, capitanul Cristian Tanase parasind terenul dupa numai patru minute de joc, din cauza unei accidentari, iar in locul sau a fost introdus Nicolae Stanciu. Ros-albastrii nu s-au demoralizat, insa, ci au ramas in ofensiva, ratand prima mare ocazie a meciului in minutul 7, cand Keseru a trimis mingea pe langa bara, din apropierea portii bulgare, dupa o pasa a lui Sanmartean.
Dupa aceasta ocazie, bulgarii au trecut la conducerea jocului si au inceput sa puna presiune asupra apararii Stelei, Aleksandrov testandu-i reflexele lui Arlauskis in minutul 16, cu un sut din exteriorul careului. Steaua a revenit in ofensiva, iar Adi Popa a fost faultat la marginea careului mare, lovitura libera fiind executata de Keseru, care a trimis milimetric peste poarta. Lucian Sanmartean a ratat la randul sau o ocazie uriasa, dupa o actiune personala de toata frumusetea, finalizata cu un sut in plasa laterala a portii lui Stoianov (min.22).
La jumatatea primei reprize, jocul a inceput sa creasca in intensitate, gazdele fortand deschiderea scorului. in minutul 32, portarul Arlauskis a avut o alta interventie excelenta la sutul din lovitura libera al lui Espinho. Bulgarii se mentin in atac si rateaza alte doua bune oportunitati prin Bezjak, care a trimis mingea cu capul pe langa poarta (min.36), si Marcelinho, care trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 43, aceasta fiind de altfel cea mai mare ocazie din finalul primei reprize.
Ludogoret a iesit de la vestiare decisa sa inscrie golul care sa restabileasca egalitatea la general, insa Steaua a reusit sa tempereze elanul ofensiv al gazdelor din debutul reprizei secunde, in care s-a facut remarcat olandezul Misidjan. In minutul 52, centralul a fost obligat sa intrerupa jocul pentru cateva momente, dupa ce un suporter purtand un drapel bulgar a patruns pe gazon, fiind preluat imediat de oamenii de ordine.
Steaua rateaza cea mai mare ocazie a partii a doua a jocului in minutul 63, cand Szukala a reluat cu capul din interiorul careului bulgar, dupa o centrare a lui Keseru, mingea fiind respinsa in bara de portarul Stoianov. Stanciu a expediat, la randul sau, un sut periculos de la 20 m (min.69), in timp ce Espinho putea sa-i aduca pe bulgari in avantaj, in minutul urmator.
Miza partidei si-a pus tot mai mult amprenta asupra jocului celor doua formatii, arbitrul aratand nu mai putin de sapte cartonase galbene in repriza secunda. Ultima parte a meciului a fost marcata de asalturile bulgarilor la poarta lui Arlauskis, in timp ce stelistii au cautat sa dea lovitura pe contre. In minutul 83, noul intrat Hamza Younes, fostul atacant al Petrolului Ploiesti, putea sa-i aduca pe bulgari in avantaj, insa sutul sau din interiorul careului a trecut la mare distanta peste poarta.
Ludogoret a reusit totusi sa marcheze, in minutul 90, golul care a dus meciul in prelungiri, prin Wanderson, care a sutat mingea din voleu, de la marginea careului, dupa o respingere a lui Szukala. In prelungiri, bulgarii se mentin in ofensiva si impun ritmul jocului. Ex-dinamovistul Moti il pune la incercare pe Arlauskis cu o lovitura de cap, mingea fiind respinsa de goalkeeper-ul lituanian de sub bara transversala (min.92). Steaua incearca la randul ei sa puna in pericol poarta bulgara, insa sutul lui Keseru nu nimereste tinta.
In ultima repriza a prelungirilor oboseala a inceput sa se faca simtita in jocul celor doua echipe, care au incercat cu ultimele eforturi sa transeze soarta partidei inainte de loteria penaltyurilor. In minutul 119, la un contraatac al Stelei, portarul bulgar Stoianov a vazut cartonasul rosu dupa un fault comis in afara careului asupra lui Varela, iar poarta lui Ludogoret a fost aparata de fundasul roman Cosmin Moti pana la finalul jocului.
Moti a fost, de altfel, eroul lui Ludogoret in acest meci, dupa ce a reusit sa doua loviturile de la 11 m, executate de Parvulescu si Rapa, ajutandu-si echipa sa se califice, in premiera, in grupele Ligii Campionilor. La loviturile de departajare, pentru Steaua au reusit sa transforme Keseru, Szukala, Adi Popa, Varela si Prepelita, in timp ce pentru bulgari au marcat Moti, Hamza, Junior Caicara, Marcelinho, Diakov si Espinho, iar Wanderson a ratat.
In urma acestui esec, Steaua isi va continua parcursul european in grupele celei de-a doua competitii continentale, Europa League.
Ludogoret Razgrad - Steaua Bucuresti 6-5 dupa loviturile de departajare
(1-0 dupa prelungiri)
Sofia, stadionul national "Vasil Levski" - 35.000 de spectatori
Liga Campionilor, play off (mansa secunda)
In tur: 0-1
Au evoluat echipele:
Ludogoret: 21. Vladislav Stoianov - 80. Junior Caicara, 55. Georgi Terziev 27. Cosmin Moti, 25. Iordan Minev - 18. Svetoslav Diakov (capitan), 8. Fabio Espinho, 93. Virgil Misidjan (88. Wanderson, min.84), 7. Mihail Aleksandrov (17. Dani Abalo, min.77), 84. Marcelinho - 9. Roman Bezjak (99. Hamza Younes, min.77). Antrenor: Gheorghi Dermendjiev. Rezerve neutilizate: 91. Ivan Cvorovic - 20. Guillherme Choco, 12. Anicet Abel, 23. Hristo Zlatinski.
Steaua: 24. Giedrius Arlauskis - 2. Cornel Rapa, 4. Lukasz Szukala, 33. Fernando Varela, 14. Iasmin Latovlevici (22. Paul Pirvulescu, min.67) - 11. Andrei Prepelita, 10. Cristian Tanase (capitan, 12.Nicolae Stanciu, min.4), 18. Lucian Sanmartean (8. Lucian Filip, min.83) - 77. Adrian Popa, 21. Nicardo Breeveld - 28. Claudiu Keseru. Antrenor: Constantin Galca. Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru - 97. Robert Valceanu, 20. Ionut Neagu, 9. Gabriel Iancu.
Arbitru: Alberto Undiano Mallenco, asistenti: Roberto Diaz Perez del Palomar si Juan Carlos Yuste Jimenez, asistenti suplimentari: Carlos Clos Gomez si Xavier Estrada Fernandez, arbitru de rezerva: Pau Cebrian Devis.
Delegat UEFA: Bernd Barutta (Germania), supervizor arbitri: Serghei Zuev (Rusia).
Cartonase galbene: Terziev (40), Moti (57), Latovlevkici (59), Diakov (62), Varela (64), Breeveld (72), Stoianov (73), Bezjak (76), Parvulescu (90). Prepelita (100).
Cartonas rosu: Stoianov (119).Agerpres


                                                                   Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu