joi, 17 iulie 2014

Concursul "Basmele Reginei Maria" şi-a desemnat câştigătorii. Printre laureaţi şi un maramureşean!








La 76 de ani de la moarte, Regina Maria a fost comemorată la Palatul Elisabeta de strănepoata sa şi de zeci de copii talentaţi. Tinerii au aceleaşi pasiuni pe care le-a avut şi Regina Maria: scriu basme şi pictează.
Premianţii concursului "Basmele Reginei Maria" au vizitat pentru prima oară Palatul Elisabeta. Au văzut biroul Regelui Mihai, colecţia de artă contemporană şi colecţia de costume ale Reginei Elena.
Iată ce a declarat Principesa Moştenitoare Margareta: "Mă bucur atât de mult că Regina Maria este o sursă de inspiraţie. E mare lucru că i-aţi luat exemplul".
Ceremonia de premiere a avut loc în Sala Regilor. Cei mici au avut emoţii, pentru că premiul le-a fost înmânat chiar de strănepoata Reginei Maria.
Anul acesta s-au înscris la concurs 642 de elevi din 16 judeţe ale ţării, dar şi din Italia, Marea Britanie, Franţa şi Serbia.
Concursul Internaţional „Basmele Reginei Maria" se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Principesei Moştenitoare Margareta şi al Principelui Radu din 2006.
Basmele scrise de elevi au fost publicate într-un volum, iar picturile şi ilustraţia de basm urmează să fie reunite într-un album.
La acest concurs elevul Pungaru Bogdan (clasa a II-a), coordonat de prof. Chira Victor Ioan de la Clubul Copiilor Somcuta Mare a obtinut premiul II, fiind de altfel singurul elev din Maramures premiat la aceasta editie a concursului.
Desigur, nu s-ar fi putut ajunge la acest rezultat daca elevul nu ar fi avut deprinderi de munca formate deja de Dna invatatoare Marieş Aurelia - lucru reflectat si in rezultatele excelente obtinute de acest elev la concursurile "Comper" respectiv "Evaluare in educatie" (punctaj maxim).
 Festivitatea de premiere s-a desfasurat la Palatul Elisabeta in Bucuresti, unde Bogdan, unul dintre cei mai tineri concurenti, a reprezentat cu mandrie Ţinutul Chioarului purtand un costum popular specific zonei.
Preluare http://stiri.tvr.ro/concursul-basmele-reginei-maria-copiii-care-continua-pasiunile-suveranei-au-fost-premiati_47512.html
                                                                                                                          GDL


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu