duminică, 20 iulie 2014

CATASTROFA AERIANA din UCRAINA. NOI DEZVĂLUIRI

Trupurile neinsufletite ale victimelor din avionul malaezian au fost rapite duminică, 20 iulie 2014, de la locul prabusirii, in estul Ucrainei, de catre separatistii prorusi care au pus conditii inacceptabile Kievului pentru a permite accesul expertilor internationali, relateaza duminica AFP.
Aceasta evolutie toarna gaz peste foc, in conditiile in care furia creste in lume impotriva rebelilor si presupusilor lor protectori de la Kremlin, dupa prabusirea, joi seara, a unui avion care efectua o cursa intre Amsterdam si Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord. Avionul Boeing 777 a fost doborat, potrivit SUA, de o racheta trasa de pe teritoriul controlat de "rebelii sustinuti de Rusia".
Potrivit presei american, SUA cred ca Moscova a furnizat baterii de rachete separatistilor din estul Ucrainei, pe care le-a recuperat apoi dupa ce una dintre rachete a doborat avionul Malaysia Airlines.
Niciun cadavru nu mai era vizibil duminica dimineata la locul prabusirii avionului, iar combatantii rebeli care il pazeau, impiedicand accesul inspectorilor internationali, par sa-l fi parasit, noteaza AFP, precizand ca la fata locului domnea o mare confuzie.
Un purtator de cuvant militar din partea ucraineana a afirmat ca autoritatile de la Kiev stiu doar unde se afla 38 de cadavre, care au fost transportate la un spital regional, dar ca acestea nu stiu unde se afla celelalte trupuri neinsufletite.
OSCE a anuntat ca observatorii sai au fost informati ca 169 de cadavre au fost ridicate de la locul prabusirii avionului malaezian, fiind plasate in vagoane frigorifice in asteptarea expertilor internationali. Anterior, oficiali din misiunea OSCE au spus ca observatorii au putut vedea saci cu cadavre in vagoanele frigorifice, dar nu au putut sa le numere.
Un oficial de rang inalt din autoproclamata Republica Donetk, Serghei Kavtaradze, a afirmat ca toate cele 196 de cadavre gasite au fost incarcate in vagoane la Torez, urmand sa fie transportate intr-un oras din estul regiunii Donetk.
"Vor sta acolo pana cand vom stabili ce sa facem cu ei. Ii asteptam pe experti", a spus el, precizand ca nu intelege de ce acestia nu sosesc. "Ii asteptam pe experti de trei zile. Inca din prima zi dupa aceasta catastrofa, am spus ca expertii sunt bineveniti. Experti ucraineni, rusi, internationali... Am spus mereu ca le vom oferi garantia maxima a sigurantei lor", a mai spus Serghei Kavtaradze, citat de Reuters.Sursa Agerpres


                                                                                      Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu