vineri, 27 iunie 2014

PROIECT INTERNAŢIONAL FREEDOM EXPRESS

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani sunt asteptati sa se înscrie, până pe 30 iunie, în Proiectul International Freedom Express, dedicat "schimbărilor care au dat alt curs istoriei recenta a Europei", desfasurat timp de doua saptamani in sase tari foste comuniste: Polonia, Ungaria, Romania, Slovacia, Cehia si Germania.
Potrivit site-ului Institutului Cultural Roman, proiectul va incepe pe 29 august, la Gdansk, se va incheia la Berlin, si va include: arta stradala, jocuri urbane, workshopuri, intalniri cu artisti si cu opozanti ai regimului comunist, realizarea unui blog si a unor filme comune.
Participantii sunt rugati sa trimita, alaturi de CV si scrisoare de intentie, si o lucrare creativa (text stiintific, academic, jurnalistic, arta vizuala — fotografie, colaj, film etc) pe tema "Traces of '89 today — people, places and events", care sa exprime un punct de vedere personal referitor la evenimentele din 1989, ce au marcat drumul Europei Centrale si de Est catre libertate.
Formularul de inscriere poate fi consultat pe adresa http://1989.enrs.eu/application/#. Din comisia care ii va selecta pe cei 20 de participanti la proiect fac parte scriitorul polonez Krzysztof Czyzewski, artistul slovac Michał Murin, jurnalistul si scriitorul german Matthias Kneip si artistul vizual roman Lia Perjovschi.
Organizatorul principal al proiectului este European Network Remembrance and Solidarity, programul fiind desfasurat sub inaltul patronaj al presedintelui Poloniei, Bronisław Komorowski.Agerpres


                                                                                              C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu