vineri, 27 iunie 2014

O întrebare de evaluare națională

De câteva zile nu mai prididește presa cu mirările și amuzamentul revoltat și ușor superior pe marginea răspunsurilor date de absolvenții de clasa a VIII-a în Evaluarea națională la subiectul legat de povestirea unei întâlniri organizate la școală cu un scriitor contemporan.
Voi în clasa a opta ați studiat scriitori contemporani?!
Întreb pentru că nu îmi amintesc să fi văzut vreo programă cu așa ceva. Nu de alta, dar mă întreb de unde până unde tot amuzamentul legat de zăpăceala majorității elevilor în legătură cu acest subiect din moment ce nici ministerul învăţământului, nici alte organizaţii sau comitete nu ştiu să fi avut altceva decât încercări izolate ( chiar dacă punctual reuşite) pe tema asta.
Eu şi la concursurile de poezie la care vin elevi de până la liceu, deci unde ar fi vorba despre tineri interesaţi de domeniu, abia dacă găsesc 5-6 copii care să pară a fi citit din ce scriu ceva, mai recent de Nichita Stănescu.
Şi nu e doar asta dar nici nu prea îmi vin în minte cine ştie ce scriitori contemporani români al căror public ţintă să fie tinerii cu vârste de 10-14 ani. Voi?!
Nu cred că la fizică primesc la evaluare subiecte legate de experimentele de la CERN.


                                                                            Răzvan Ţupa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu