miercuri, 25 iunie 2014

Editorial

Cum e posibil ca România, care e cea mai bogată ţară din Europa, să moară de foame?

Cum e posibil ca americanii să distrugă o ţară, cu bună-ştiinţă, ţinând-o captivă, de 25 de ani, în cuşca prejudecăţilor şi clişeelor idioate ale lor? Efectiv, de un sfert de veac, România e prizoniera politicii mccarthyste întârziate a unor yankei care, în incultura lor… enciclopedică, au convingerea că ţara asta se află în Africa. Ruşine, America! Tot ceea ce faci tu, acum, eternizând la Putere aceleaşi bande de mafioţi, este o crimă împotriva umanităţii!

Cum e posibil ca milioane de români să persiste într-o stare de blegeală somnoroasă, „ca mieii duşi la tăietor” (Vasile Pârvan, „Memoriale”) şi să nu schiţeze nici un gest – nu de revoltă, ci măcar de demnitate şi de auto-conservare?!

Cum e posibil ca Serviciile Secrete, plătite cu bani publici, să nu-şi facă datoria, ci să se transforme în preş de şters picioarele, la uşile unor Ambasade?

Cum e posibil ca o grupare teroristă, de sorginte fascistă, ca UDMR-ul, să se afle la guvernarea unei ţări pe care o sapă din interior şi vrea să o sfîşie?!

Cum e posibil ca aproape toţi komisarii străini, care vin în inspecţie, cu o falcă-n cer şi alta-n pământ, să plece de aici mieluşei, adică bine „furajaţi”, cu şpăgi apreciabile?

Cum e posibil ca, din toate cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene, numai România să trimită, în Parlamentul European, prin fraudă, neveste, amante, bişniţari şi indivizi penali?

Cum e posibil ca nimeni să nu ia la întrebări aşa-zisele firme de sondare a opiniei publice, care, pentru a livra scoruri scoase din burtă, primesc „bani negri” în cantităţi uriaşe, care ajung până la milioane de euro?

Cum e posibil să ajungă prim-ministru, în ţara lui Cantemir, Eminescu şi George Enescu, un plagiator (hoţ) dovedit, care mai are tupeul să candideze şi la Preşedinţia României?

Cum e posibil să fie omorâţi zeci de mii de câini fără stăpân, de parcă ar fi ţânţari sau purici? Iar dacă nişte judecători zdraveni la cap au avut curajul să decidă că acea lege criminală are mari erori – primarul general (penal) al Capitalei se răţoieşte la ei şi continuă să ucidă acele vietăţi nevinovate, însângerând o Capitală Europeană şi şocând un popor întreg?

Cum e posibil ca traficanţi de droguri şi de minore să fie folosiţi, drept „ciripitori” şi „cai troieni”, de către DIICOT, în misiuni oficiale peste hotare? Cum îşi permite această instituţie, ce se pretinde serioasă, să ofere protecţie şi imunitate unor criminali?

În fine, cum e posibil să latre, zi şi noapte, pe toate posturile de televiziune, haite întregi de vorbeţi, care se răfuiesc între ele ca două bande de răufăcători, iar românii să le rabde şi să nu le crape capul?!

                                             CORNELIU VADIM TUDOR


                                                            24 iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu