sâmbătă, 24 mai 2014

REAL-ATLETICO MADRID, FINALA LIGII CAMPIONILOR din ACEST AN!

Este pentru prima dată când două echipe din acelaşi oraş, Madrid, se întâlnesc în FINALA LIGII CAMPIONILOR. - REAL-ATLETICO - pe  Estadio da Luz din Lisabona, azi, 24 mai 2014, meci transmis în direct ACUM pe TVR1, Digi Sport 1 şi Dolce.
REAL a ajuns în sfârşit în FINALA LIGII CAMPIONILOR, după ce trei ani la rând s-a oprit în semifinale. Anul acesta, REALa câştigat categoric grupa cu Galatasaray, Juventus şi Copenhaga, apoi a eliminat pe rând trei echipe germane: Schalke 04 (9-2 la general), Borussia Dortmund (3-2 la general) şi Bayern Munchen (5-0 la general).
ATLETICO a ajuns în FINALA LIGII CAMPIONILOR după ce a câştigat grupa cu Zenit St. Petersburg, Porto şi Austria Viena, apoi a eliminat pe rând AC Milan (5-1 la general), FC Barcelona (2-1 la general) şi Chelsea (3-1 la general).
La pariuri, REALeste favorită, având cota 1,95 să câştige meciul în 90 de minute şi cota 1,5 să câştige Liga Campionilor. La polul opus, ATLETICO are cota 4 să câştige în 90 de minute şi cota 2,75 să câştige Liga Campionilor.
 Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a declarat, vineri, înainte de finala Ligii Campionilor cu Atletico, că "La Decima", al zecelea trofeu pentru echipa sa în această competiţie, reprezintă un vis pe care speră să-l îndeplinească, informează AFP.
Ancelotti a mai spus că nu este tensionat, ci concentrat înaintea finalei. "Am început sezonul ştiind că vizăm al zecelea trofeu în Liga Campionilor. Ştim că este un moment special. Este o finală, este multă presiune, dar asta este munca. Acesta este un meci în care nu este nevoie să munceşti mult pentru a-i motiva pe jucători. Am multe vise. Unul este că jucăm la fel ca în semifinale cu Bayern. Dacă vom juca la fel, avem şanse de a câştiga. Pentru mine este a şaptea finală. Nu pot cere mai mult de la această competiţie. Toată lumea ştie importanţa acestei competiţii pentru Real. Am spus din prima zi, sunt aici să ajut echipa să câştige această cupă. Suntem foarte aproape", a afirmat Ancelotti.
Tehnicianul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la finala Ligii Campionilor, cu Real Madrid, care va avea loc la Lisabona, prima jumătate de oră va fi crucială, informează presa spaniolă.
"Fără îndoială, mi-a plăcut cel mai mult meciul pe care l-am câştigat. Dar nu era aceeaşi Real Madrid de acum. Acum adversara noastră este mult mai competitivă. Este un meci diferit de ceea ce am jucat înainte. Prima jumătate de oră va fi crucială, va fi foarte important cine controlează mijlocul terenului. Acolo se va desfăşura jocul. Se spun multe, dar ceea ce contează sunt faptele. Se poate domina prin spaţii, se poate domina prin posesie. Mi-ar plăcea să dominăm din ambele puncte de vedere, sperăm să dominăm cel puţin într-o privinţă", a spus Simeone.
Diego Simeone a precizat că nu ştie dacă Diego Costa şi Arda Turan, care au avut probleme în această săptămână, vor putea juca. "Vom vedea dacă Arda şi Costa vor putea juca. Încă nu ştim. Le vom evalua situaţia. Ei sunt jucători importanţi, dar dacă nu vor putea evolua sunt alţii pregătiţi să joace", a adăugat tehnicianul.
O finală echilibrată aş îndrăzni să spun eu! Că doresc să câştige Real Madrid este o altă treabă!

                                                                                      G.D.L.


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu