joi, 22 mai 2014

Problemele din învăţământul maramureşean prezentate prefectului Anton Rohian

Prefectul judetului Maramures Anton Rohian s-a intalnit miercuri 21.05.2014 cu sindicalistii din invatamantul maramuresean. Discutiile au avut loc  urmare a solicitarii venite din partea liderului Sindicatului  prof. Ioana Petreuş  si au vizat discutarea principalelor  probleme cu care se confrunta invatamantul maramuresean la ora actuala.
    Printre acestea se numără: modificarea sistemului de salarizare a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, deblocarea posturilor, modificarea indicatorilor de calcul pentru finanțarea/elev, decontarea navetei, posiblitatea pensionării cu 3 ani înaintea vârstei standard a angajaților din învățământ, organizarea concursurilor pentru funcțiile de conducere, plata sentințelor judecătorești și reducerea cu 2 ore de predare pentru profesorii care au 25 de ani vechime și gradul didactic I. 
        Pe plan local, principalele probleme cu care se confruntă salariații din sistemul de învățământ sunt decontarea navetei și plata sentințelor judecătorești, a căror rezolvare revine Primăriilor din județ
    Sindicalistii  i-au   inmanat prefectului o mapă cuprinzând lista  celor 32 de primării care nu decontează naveta, o adresă de solicitare a necesarului de bani pentru plata sentințelor restante și plata integrală a acestora în trimestrul al II-lea, precum și trei fluturași de salarizare din partea personalului nedidactic. 
    In perioada imediat următoare  va avea loc o noua intalnire intre prefectul judetului, reprezentantii sindicatului din invatamantul maramuresean si cei ai  Inspectoratului Scolar Judetean,  pentru a analiza punctual problemele semnalate, în vederea identificării unor soluții concrete, precum și pentru a elabora un material comun care va fi adus la cunoștința angajaților din învățământ din județ și transmis Guvernului.


                                            Marinela Florescu, purtător de cuvânt I.P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu