duminică, 25 mai 2014

Cascatul transmite un semnal sexual

Potrivit unui studiu prezentat la prima Conferinta Internationala a Cascatului, care s-a desfasurat recent la Paris, a casca in fata cuiva ar putea fi manifestarea inconstienta a unei serii de emotii, printre care si dorinta de a intretine raporturi sexuale. Desi multi cred ca este un semn de oboseala, somnolenta sau foame, potrivit cercetatorilor prezenti la Conferinta Internationala de la Paris, cascatul ar putea “comunica” o atractie sexuala.
Desi realitatea este ca inca nu au reusit sa identifice cu precizie cauzele cascatului, specialistii au dezmintit vehement teoria conform careia acesta ar fi provocat de o lipsa de oxigen la nivelul creierului. Potrivit lui Wolter Seuntjens, un cercetator olandez considerat unul dintre pionierii asa-numitei "chasmology" - stiinta care studiaza cascatul -, "suntem in stare sa trimtem oameni pe Luna, dar nu reusim sa explicam cel mai banal dintre acte". El este convins ca acesta este unul dintre cele mai misterioase fenomene din univers, "daca nu chiar cel mai misterios".
Pe tema cascatului, si a raportului acestuia cu erotismul si atractia sexuala, Seuntjens a publicat chiar si o carte, intitulata Gaap, bazata pe cercetarile realizate de el insusi din 1986 incoace. Sursa: La Stampa


                                                                             dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu