marți, 22 aprilie 2014

Fotbal de superclasă. Atletico - Chelsea. Cine va câştiga duelul defensivelor?!

Cele mai bune apărări din Spania şi Anglia se înfruntă azi, la Madrid, în prima bătălie din semifinalele Ligii Campionilor.
Dacă Atletico nu a mai jucat o finală în competiţia europeană de elită de patru decenii, londonezii vor să repete succesul din urmă cu trei sezoane, când au câştigat trofeul, contrar aşteptărilor, pe terenul lui Bayern Munchen.
Diego Simeone, antrenorul argentinian care a făcut minuni pe "Vicente Calderon" speră într-o nouă evoluţie excepţională a elevilor săi, după cea din sferturile de finală, în faţa rivalilor locali de la FC Barcelona.
"Atletico şi Chelsea au trăsături similare. Suntem puternici în defensivă, dar avem şi un stil direct în atac. Fazele fixe sunt puncte forte atât pentru noi, cât şi pentru englezi. Ambele echipe sunt aproape de trofee, însă niciuna nu a câştigat încă nimic. Ne cunoaştem avantajele şi slăbiciunile. Jucătorii mei sunt foarte entuziaşti şi cunosc importanţa meciului de diseară: nu doar pentru ei, ci şi pentru club", a spus Simeone, care a cucerit, cu Atletico, Liga Europa şi Supercupa Europei.
"Va fi un meci strâns, care va fi decis de detalii. Jocul de echipă va fi factorul cel mai important. Fernando Torres este un băiat care iubeşte Atletico. Va fi aplaudat înainte de meci. Sunt sigur de asta. El va fi mereu unul dintre noi, aici, la Atletico", a mai spus argentinianul.
Altetico a câştigat greu duelul din weekend cu Elche, scor 2-0, şi s-a apropiat şi mai mult de câştigarea titlului în Spania, primul după o lungă aşteptare. De cealaltă parte, Chelsea a pierdut teren foarte important în cursa pentru cucerirea trofeului Premier League, după eşecul, scor 1-2, cu codaşa Sunderland, pe teren propriu.
Jose Mourinho, care încearcă să devină primul antrenor din istorie care câştigă Liga Campionilor cu trei echipe diferite, după ce şi-a trecut în palmares titlul cu FC Porto şi Inter Milano, este şi el încrezător în şansele echipei sale.
"Nici o echipă nu ajunge în semifinalele Ligii Campionilor fără să aibă calităţi extraordinare, iar Atletico nu face excepţie. Nu ştiu dacă e un avantaj că jucăm primul meci în deplasare. Ştim că Atletico va încerca să ia un avantaj diseară, însă şi noi vrem acest lucru", a spus tehnicianul portughez.
"Nu am nici o afacere neterminată cu Chelsea în Liga Campionilor. Eu am dat mereu tot ce aveam mai bun. Mereu. Câteodată câştigi, alteori pierzi", a mai spus Mourinho.
Atletico nu a pierdut niciodată pe teren propriu în faţa englezilor pe teren propriu, câştigând cinci meciuri şi remizând de patru ori, în timp ce adversarii lor au ieşit învingători doar în trei din cele 14 vizite pe care le-au făcut în Spania.
Meciul se va disputa diseară, de la ora 21.45, pe stadionul "Vicente Calderon" şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi TVR 1.


                                                                             Sorin Breazu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu