miercuri, 26 martie 2014

Victor Piţurcă, urmărit penal în cazul dezafilierii Craiovei

 Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale e urmărit penal în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, fiind acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
   Hotărârea a fost luată marţi, 25 martie 2014, de Curtea de Apel Bucureşti: "Trimite cauza la Direcţia Naţională Anticorupţie, în vederea începerii urmăririi penale şi efectuarea de cercetări privind faptele reclamate de petentă".
   Antrenorul Victor Piţurcă a antrenat Universitatea Craiova în turul sezonului 2010/2011.
"Era normal ca apelul nostru să fie acceptat, instanţa a dispus începerea urmăririi penale. Piţurca şi ceilalţi opt membri sunt vinovaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În plus, ei vor fi judecaţi şi pentru iniţiere şi constituire de grup organizat. Se va vedea la final că noi avem dreptate in acest caz", a spus Adrian Mititelu.
   Mai concret, patronul Universităţii, Mititelu a făcut plângere penală împotriva lui Piţurcă şi a celor 8 componenţi ai Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor şi ai Comisiei de Recurs din cadrul FRF, pentru că a fost obligat la plata a 7 milioane de euro către selecţioner, drept compensaţii după ce i-a reziliat unilateral contractul la începutul anului 2011.
Din cauza acestei datorii, Universitatea Craiova a ajuns să fie dezafiliată în vara lui 2011 de către Comitetul Executiv al Federatiei Române de Fotbal iar jucătorii să-i fie „furaţi” de impresari şi patroni de cluburi din Liga I pe gratis, pe sume de nimic sau mergând liberi de contract,  iar patronul Adrian Mititelu a pierdut peste 20 de milioane de euro, din estimarile sale.
    Anul trecut, selecţionerul României a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în cazul „Valiza”. A mai avut probleme şi cu recunoaşterea paternităţii copilului făcut cu o focoasă ucrainiancă, fostă balerină, Vica Blochina. De faptul că este un împătimit jucător de cărţi de joc, la fel ca fiul său, Alexandru, nu mai vorbesc!
   Aşa că întreb şi eu,  pentru suporterul naţionalei albastru-galben-roşu din mine, când mai are timp „nea Piţi” să conducă naţionala României?!

                                                                      Gelu Dragoş, membru A.P.S.


                                                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu