joi, 27 martie 2014

CFR 1907 Cluj Napoca intră în insolvenţă. Situaţie dramatică la fosta campioană a Ligii I

"Corabia vişinie" ia tot mai multă apă. Oficialii din Gruia se află în faţa unei situaţii limită, înainte cu o săptămână de finalizarea dosarelor de licenţiere. Şefii clubului s-au întâlnit după derby şi, presaţi de datoriile imense acumulate de club, au aprobat declanşarea procedurii de reorganizare a clubului.
Posibilele scenarii în cazul fostei campioane sunt sumbre. Practic, clubul din Gruia se află în incapacitate de plată. Datoriile către jucători, restul angajaţilor, şi alţi furnizori, cumulate în ultimele 4 luni şi jumătate, se ridică la peste 3 milioane de euro! Arpad Paszkany n-a mai băgat niciun ban în club din luna octombrie a anului trecut!
Puţinii fani ai feroviarilor clujeni aşteaptă cu inima strânsă un semn de redresare din partea conducerii din Gruia, care şi-a rezervat dreptul de a tăcea. Reconstrucţie, plafoane salariale, miza pe jucători tineri autohtoni, este varianta optimistă avansată de antrenor.
Scenariul optimist pentru feroviari este declanşarea procedurii de reorganizare a societăţii. Insolvenţa este "umbrela" preferată a majorităţii patronilor din Liga 1. Renunţarea la jumătate din jucători (contractele sau împrumuturile acestora vor expira la vară) şi infuzia masivă de jucători tineri din pepiniera proprie vor fi reperele noii politici a clubului. Este varianta aplicată cu succes la peste jumătate din cluburile din Liga 1.
Şefii din Gruia iau în serios inclusiv varianta retrogradării în eşalonul secund, în cazul în care nu vor îndeplini criteriile de licenţiere pentru Liga 1. De acolo, CFR va încerca să se restarteze cu un lot primenit, dar cu salarii care nu depăşesc 4.000 de euro pe lună.
Speranţa clujenilor se află la Gino Iorgulescu. În mod surprinzător, noul şef al LPF este dispus să negocieze condiţii mult mai blânde pentru licenţiere sau chiar să elimine acest proces la cluburile din Liga I. Evident, acest lucru ar avantaja-o şi pe CFR Cluj Napoca.
Odată intrat în insolvenţă, clubul clujean va fi condus de un administrator judiciar care va trebui să întocmească un plan strict de reorganizare, la fel ca şi în cazul rivalei U Cluj Napoca. Acesta va presupune şi reanalizarea tuturor contractelor cu angajaţii şi eşalonarea datoriilor pentru următorii trei ani.
Suporterii se tem să nu retrăiască în Gruia scenariul patentat de Bucşaru la defuncta Unirea Urziceni. După participarea în Liga Campionilor, fosta campioană din 2009 a fost desfiinţată, Dumitru Bucşaru nemaidorind să înscrie echipa nici măcar în liga a doua.
Protestul continuă
Jucătorii s-au resemnat deja cu gândul că nu vor putea fi plătiţi în scurt timp, unii dintre aceştia fiind decişi să îşi câştige drepturile în instanţă, dacă va fi cazul. Fotbaliştii vor boicota în continuare cantonamentele şi antrenamentele la capacitate maximă. Antrenorul Miriuţă a declarat că dacă nu va obţine nimic în această săpătmână, atunci îi va fi şi mai greu să pregătească următoarele meciuri. Preluare http://www.stiridesport.ro/competitii/liga-1/solutia-salvatoare-in-gruia-insolventa.html


                                                                       C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu