joi, 19 decembrie 2013

Ministerul Culturii îşi exprimă regretul faţă de decesul realizatorului TV Titus Munteanu şi al actorului Nae Lăzărescu

Ministerul Culturii  îşi exprimă regretul faţă de decesul realizatorului de televiziune Titus Munteanu şi al actorului Nae Lăzărescu, transmiţând, "acum, când a căzut cortina pentru amândoi", "adâncă recunoştinţă şi un pios omagiu".
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Ministerul Culturii transmite familiilor şi celor apropiaţi realizatorului TV Titus Munteanu şi actorului Nae Lăzărescu sincere condoleanţe.
"Au plecat dintre noi doi mari profesionişti ai divertismentului. Titus Munteanu, omul căruia îi datorăm sute de ore de divertisment de televiziune realizate înainte şi după 1989, a fost cel care a adus bucurie în griul cotidian, a făcut din anonimi vedete şi a lansat nume care rezistă şi astăzi celor mai exigente competiţii. Nae Lăzărescu, bonomul blând şi cald, a slujit cu o credinţă rar întâlnită scena Teatrului «CConstantin Tănase şi a fost prezent mai bine de 30 de ani pe micile şi marile ecrane. Replicile lui din scheciurile cu bătaie către politica tulbure din aceşti ani, rostite de unul singur ori în tandem cu mari nume ale comediei româneşti, au însemnat pentru milioane de români nu doar divertisment, ci şi o răzbunare pentru nedreptăţile de zi cu zi. Acum, când a căzut cortina pentru amândoi, în prag de sărbători, adâncă recunoştinţă din partea noastră şi un pios omagiu. Familiilor şi celor apropiaţi, sincere condoleanţe! Dumnezeu să-i ierte!", se arată în comunicatul citat.
Omul de televiziune Titus Munteanu, care a murit miercuri, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al realizatorului de televiziune Titus Munteanu a fost depus joi la prânz la Biserica Sfântul Elefterie Vechi din Bucureşti.
Titus Muntean s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România.
De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale de mare succes. "Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneţ (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu. Mai târziu, am început să fac emisiuni pe scenarii proprii, lucrând cu Doina Anastasiu, Ovidiu Drugă, Sanda Cepraga: Caravana melodiilor (în '78, prima emisiune color, realizată cu Mihai Mârţu şi Carul 5), Marius, Olimpia şi Mihai, «Un trio formidabil» (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), «Şlagăre în devenire», «Lumea se grăbeşte», «Corina contra Corina», recital Angela Similea - «Un albastru infinit», «Totul e posibil în joc» (în colaborare cu televiziunea olandeză, a luat prima menţiune a României la Montreux), Duelul vedetelor (Premiul APTR, 1992), «Astă-seară ne distrăm în familie cu angajaţii TVR» (Premiul APTR, 1993), «Tele trio show, cu crainicele dansând», «Revelioanele TVR», zece Festivaluri Mamaia", mai spunea Titus Munteanu.
Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care şi-a legat numele a fost "Şcoala vedetelor", o producţie creată în 1995, premiată în repetate rânduri. Premiul criticii muzicale "Mihail Jora" şi Trofeul "Trandafirul de Argint" - Montreux (1996) sunt doar două dintre distincţiile primite.
Actorul Nae Lăzărescu, care a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Focşani. Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus vineri, la prânz, în sala Savoy a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.
Nae Lăzărescu spunea în iulie 2013 că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate.
Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul "Constantin Tănase". Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru. A jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang. DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE!


                                                                                       Diana Pîrvulescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu