joi, 31 octombrie 2013

Sărbătoarea de Halloween la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare - Galerie foto

    


       În organizarea doamnei profesoare de limba engleză, Monica Zah a avut loc joi, 31 octombrie sărbătotorirea Halloweenului şi în Mireşu Mare. Un număr impresionant de elevi au participat la această sărbătoare de import.
Ceea ce este specific sărbătorii de Halloween şi cu ceea ce asociem noi tot timpul această sărbătoare este dovleacul cioplit în diverse forme, dar în special în personaje înfricoşătoare, vrăjitoare, vampiri, vârcolaci, mumii.
     Legenda spune că pentru a se evita eventuale pericole şi pentru a nu fi posedaţi de spirite oamenii nu îşi încălzeau casele pentru a nu le face vulnerabile. De asemenea, tot legenda spune că dacă acestea erau reci spiritele fugeau. Totodată, se deghizau în monştri ieşind pe străzi şi făcând mult zgomot pentru a le speria. Treptat aceste ritualuri au devenit populare şi în Roma antică iar mai nou şi în România anului 2013 datorită filmelor şi desenelor animate pe care le văd copiii români la televizor.
    Prima probă a constat în înfăşurarea unui reprezentant al claselor cu hârtie igienică şi transformarea lui (contratimp!) într-o mumie. Proba cea mai aşteptată a fost parada măştilor, mai bine zis a personajelor de Halloween. Au fost mai mulţi câştigători iar pentru o jumătate de oră distracţia şi muzica au făcut casă bună la şcoala noastră.


                                                                             Gelu Dragoş

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu