duminică, 27 octombrie 2013

Formula I. S-a născut o nouă legendă, după al patrulea titlu mondial consecutiv, câştigat de neamţul Sebastian Vettel!

Pilotul de formula I, Sebastian Vettel a câștigat a șasea cursă la rând în actualul sezon de Formula 1 și este virtual campion mondial pentru a IV-a oară la rând, cu trei etape înainte de final, potrivit Digi Sport.
Germanul, cu gene din poporul care i-a dat pe fraţii  Michael şi Ralf Schumacher are procentaj 100% pe circuitul Buddh International. În ultimele trei sezoane, Vettel a plecat de fiecare dată din pole-position și a câștigat.
Locul al doilea în Marele Premiul al Indiei i-a revenit lui Nico Rosberg, iar Romain Grosjean a urcat pentru a treia oară consecutiv pe podium, de fiecare dată pe treapta a treia.
Clasamentul cursei din Marele Premiu al Indiei
Al doilea clasat din clasamentul general, Fernando Alonso, era condamnat să câștige în India, pentru a prelungi lupta pentru titlu, însă a terminat în afara punctelor, pe locul al doisprezecelea. Spaniolul a avut probleme de la start, când s-a lovit de două ori în primele viraje și a fost nevoit să oprească la boxe încă de la capătul primului tur, pentru a-și schimba aripa, apoi s-a zbătut pe locurile de la coadă.
Este pentru prima dată când titlul se decide în India. Buddh International e al 20-lea circuit din istorie pe care se celebrează un triumf în Marele Circ. Câtă frumuseţe, suspans şi maiestrie este în acest sport!


                                                                                                   GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu