luni, 28 octombrie 2013

Declaraţie de presă senator Marius Sorin BOTA

Aeroportul Baia Mare

Aşa cum am precizat în comunicatul de presă din data de 22 octombrie a.c., pădurea din apropierea Aeroportului Internaţional Baia Mare nu trebuie tăiată.
Acest lucru a fost confirmat de către directorul Autorităţii Aeronautice Civile din România, dl. Armand Petrescu, în prezenţa directorului Aeroportului Internaţional Baia Mare, sâmbătă, cu ocazia inaugurării noii piste de aterizare-decolare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, unde au fost prezenţi amandoi şi am abordat acest subiect controversat, având în vedere discuţiile din spaţiul public cu privire la tăierea pădurii.
Este vorba doar de toaletarea unei fâşii pe o lăţime de 10 metri, pentru arborii care depaşesc înalţimea de 6-8 m. În nici un caz nu trebuie tăiat vreun copac. Prin urmare, ţin să vă aduc din nou în atenţie acest subiect deoarece pădurea respectivă este o perdea de protecţie atât pentru aeroport, cât şi pentru oraşul Tăuţii Măgherăuş.
Oricine insistă şi doreşte să facă o afacere din tăierea acestei păduri încalcă prevederile legale cu privire la fondul forestier.


                                                   Senator

                                           Marius Sorin Bota

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu