vineri, 23 august 2013

Ziua Curăţeniei Naţionale, programată pe 28 septembrie

„Let's Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de implicare sociala din România, se va concretiza în acest an, în data de 28 septembrie, beneficiind de sprijnul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, au anuntat în 22 august, initatorii actiunii de curatenie natională.
Practic, la sfarsitul lunii septembrie, voluntarii implicati in campanie vor colecta, intr-o singura zi, deseuri menajere din arealele naturale (paduri, campii, gunoaie de pe malurile paraurilor si de pe marginea drumurilor etc.), dar si din afara oraselor.
„Pentru institutia pe care o coordonez, si pentru mine, ca ministru al Mediului, parteneriatul cu societatea civila este fundamental in desfasurarea activitatii. Lucram in echipa, in beneficiul mediului. Sunt convinsa ca o comunicare eficienta intre minister si societatea civila este calea spre o colaborare de succes si spre reusite comune. Cred, de asemenea, ca asumarea unui rol activ al societati civile si participarea cetatenilor intr-un numar foarte mare la actiuni ecologice sunt elemente esentiale pentru imbunatatirea conditiilor de mediu din Romania (...) Let's Do It, Romania! ne ofera posibilitatea sa ajutam natura, sa o curatam de deseuri si sa aratam ca suntem responsabili”, a declarat ministrul Rovana Plumb.
Potrivit initiatorilor Zilei Nationale de Curatenie, tinta „Let's Do It, Romania!” in 2013 este cresterea procentajului de reciclare al deseurilor colectate la 40% din numarul de saci colectati, de la 30% in 2012, 26% in 2011 si 17% in 2010.
„Let's Do It, Romania!” reprezinta miscarea sociala ce a reusit pe parcursul celor trei ani sa ofere oamenilor posibilitatea de a se implica activi in rezolvarea problemelor comunitatii. In acest an si in aceeasi luna cu Romania, vor face curatenie generala Olanda, Franta si Rusia. De asemenea, la nivelul intregului an, peste 96 de tari vor organiza o zi de curatenie nationala, prin intermediul miscarii internationale „Let's Do It, World!”, cea mai mare actiune sociala organizata vreodata in lume si care a reusit sa mobilizeze peste 7 milioane de voluntari.
In România, la primele trei editii, au participat 650.000 de voluntari, ce au reusit colectarea a peste 1,6 milioane saci de deseuri.Agerpres


                                                                                 c.l.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu