miercuri, 31 iulie 2013

TE IUBESC STEAUA!

Dinamo Tbilisi - Steaua Bucureşti 0-2! Campioana României la un pas de play-off
 Steaua Bucuresti a invins cu scorul de 2-0 formatia Dinamo Tbilisi, intr-o partida din cadrul mansei secunde a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, desfasurata ieri seara in capitala Georgiei. Tanarul mijlocas Gabriel Iancu a marcat ambele goluri ale campioanei Romaniei, in minutele 64 si 80. In urma acestui succes, Steaua a facut un pas important catre calificarea in playoff-ul celei mai importante competitii europene intercluburi.
Inca din startul jocului de la Tbilisi, campioana Romaniei si-a presat adversarul in propria jumatate de teren, pastrand posesia mingii si incercand sa-i tina pe georgieni cat mai departe de poarta lui Tatarusanu. Campioana Romaniei a avut o prima mare ocazie de gol in minutul 9, cand Chiriches a reluat cu capul din 6 m pe langa poarta, in urma unei lovituri libere executate de Bourceanu. Ros-albastrii puteau deschide scorul in minutul minutul 26, insa Nikolic, bine lansat de Tanase, nu a reusit sa-l invinga pe portarul Loria cu un sut din interiorul careului. Georgienii, pregatiti de cehul Dusan Uhrin Jr, fostul antrenor al lui Poli Timisoara, au echilibrat treptat jocul si au avut la randul lor cateva actiuni periculoase, cea mai importanta fiind consemnata in minutul 30, cand Khamaladze a sutat pe langa poarta lui Tatarusanu, din interiorul careului.
Dupa pauza, elevii lui Laurentiu Reghecampf s-au mentinut in ofensiva, iar Adi Popa a sutat peste poarta, din interiorul careului, in urma unei centrari a lui Tanase (min. 51). Decarul Stelei i-a testat, la randul sau, reflexele lui Loria cu un sut din afara careului, respins insa de goalkeeper-ul georgian. Gazdele au ripostat pe contraatac, iar la una dintre actiunile lui Dinamo, Latovlevici a comis hent in careu, insa Tatarusanu a reusit sa retina lovitura de la 11 m executata de Xisco (min. 61). Steaua a reusit sa profite de dezamagirea provocata de ratarea penalty-ului si sa deschida scorul, in minutul 64, prin mijlocasul Gabriel Iancu, intrat pe teren dupa pauza, in locul lui Stanciu, care l-a invins pe Loria cu un sut plasat din afara careului. Golul le-a dat aripi stelistilor, care au luat cu asalt poarta georgienilor, gazdele rezistand cu greu atacurilor oaspetilor. Steaua si-a dublat avantajul in minutul 80, prin acelasi Gabriel Iancu, jucatorul adus de la Viitorul Constanta fructificand o centrare a lui Tanase. Dupa aceasta reusita, meciul nu a mai avut practic istoric, desfasurandu-se intr-o singura directie, catre poarta lui Loria, insa scorul a ramas nemodificat pana la final.
Atacantul roman Dorin Goga (ex-Poli Timisoara), care a evoluat ultima oara in Israel si a semnat cu Dinamo Tbilisi in urma cu cateva zile, a fost rezerva la campioana Georgiei, fiind introdus in joc in repriza secunda.
Meciul retur dintre Steaua si Dinamo Tibilisi va avea loc in data de 6 august, pe Arena Nationala din Capitala (ora 20,45), iar elevii lui Laurentiu Reghecampf pornesc, asa cum este si firesc, cu prima sansa la calificare, dupa succesul din Georgia. Preluare AGERPRES


                                                                               Cristi Someşan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu