marți, 30 iulie 2013

COLŢUL SPECIALISTULUI. DEPRESIA

Cum ar putea românii să facă faţă acestei boli a secolului XXI?!


Scopul acestui articol de pe blogul „Izvoare Codrene” este de a ajuta oamenii cu depresie, pentru că va avea o explicație simplă a metodelor psihologice actuale, care s-au dovedit cele mai eficiente pentru acest scop. Procedurile sunt explicate în mod clar și nu face nici o contraindicație realizarea sa, dar va trebui să se dedice mai multe săptămâni pentru a pune în aplicare aceste proceduri pentru a începe să perceapă schimbările.
Metodele și procedurile sunt cele mai utilizate , tratamente pentru depășirea depresiei. Desigur, în cazul în care starea de depresie va genera simptome intense (de exemplu, incapacitatea de muncă, insomnie, pierderea poftei de mâncare, oboseală continuă sau ideație), ar trebui să meargă la consultarea unui medico profesionist, astfel încât să puteți primi tratament adecvat.
Zece  metode de a depăşi depresia
Fiti activi, faceti tot ce fel de lucruri înainte de a generat iluzia.
Ganditi pozitiv, cautati cu tot interesul partea pozitivă in toate lucrurile.
Dezvoltati respectul de sine, acceptă-te așa cum ești, nu trebuie să fie "mai mult", accepta asta, cu atât mai mult vă doriți să schimbați, mai mult se va reduce critic și stima de sine.
Dezvoltati asertivitatea și îmbunătățirea relațiilor din mediul dumneavoastră, mai în măsură să-și apere drepturile și interesele dumneavoastră.
Trăiti emoțiile și dezvoltati inteligenta emotionala invatand să recunosti și să accepti sentimentele tale în timp chiar daca nu iti plac, cum ar fi tristețea, singurătatea sau de abandonul.
Confruntati situațiile neplăcute și activitățile de așteptare, incercati sa evitati stresul și anxietatea in aceste cazuri.Totul e o incercare in viata, trebuie sa mergeti mai departe.Cu cat luptati mai mult,mai puternic veti deveni.
Stabiliti obiectivele în viața dvs, chiar daca sunt modeste. Faceti o listă cu ce va doriti sa faceti si incepi sa mergeti catre ele!Va veti simti impacat. E foarte important sa faceti ceea ce va doriti. Lasa pe cei din jurul tau sa se apropie de tine.
Petrece ceva timp în fiecare zi cu ceva să te relaxeze, cu activități cum ar fi respiratia profunda sau o metoda de relaxare.
Lasă în tăcere mintea ta, nu te mai gandi de multe ori la acelasi lucru, este inutil. Nu lupta împotriva curentului, lăsaţi lucrurile  sa vina de la sine.In momente grele acceptati realitatea,nimic nu este intamplator.
Invatati cum să va rezolvati problemele, îmbunătățirea capacității dumneavoastră de discernământ și de luare a deciziilor.


                                                                dr.  Iulian Coza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu