vineri, 26 iulie 2013

Administraţia de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele trei luni

Meteorologii spun că în luna AUGUST, în regiunile nordice şi centrale, se înregistrează temperaturi apropiate de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal pentru această perioadă, în timp ce în restul teritoriului sunt aşteptate valori termice ceva mai ridicate decât în mod normal. Nu trebuie să excludem perioadele caniculare din luna august.
În ceea ce priveşte regimul precipitaţiilor, în luna august se va menţine deficitar în mare parte din ţară, exceptând poate doar partea de nord şi centru unde sunt aşteptate cantităţi de precipitaţii care să se înscrie în regimul mediu lunar.
Luna SEPTEMBRIE va fi cu precipitaţii deficitare în majoritatea regiunilor.
Regimul termic va fi ceva mai ridicat decât în mod normal în partea de sud-est a ţării şi temperaturi apropiate de normalul aceste luni pentru celelalte regiuni ale ţării.
În luna OCTOMBRIE, vremea pare că-şi schimbă foaia, cel puţin sub aspectul regimului precipitaţiilor.
Luna octombrie pare că va fi o lună cu precipitaţii excedentare în mare parte din ţară, mai puţin în partea de sud-est a teritoriului României, unde cantităţile de precipitaţii se vor încadra în limite normale pentru a doua lună de toamnă.
Meteorologii anunţă pentru această lună temperaturi ceva mai ridicate în partea de sud şi sud-est decât ar fi normal, iar în celelalte zone ale ţării valori termice normale.
Luna octombrie este de obicei o lună destul de săracă în precipitaţii, iar temperaturile scad simţitor pe parcursul acestei luni. Se înregistrează, spre exemplu, la început de lună octombrie, temperaturi maxime normale cam între  17 şi 23 de grade, pentru ca la sfârşitul lunii să vorbim de maxime de numai 10 ...15 grade, la nivel de ţară. Spre sfârşitul lunii octombrie, temperaturile devin negative în zonele depresionare din estul Transilvaniei unde în mod nornal ar trebui să se înregistreze minus 1...0 grade, în timp ce cele mai ridicate valori ar trebui să fie numai de 8 grade şi cu siguranţă în a doua parte a lunii octombrie vorbim despre brumă.

                                                                         A.N.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu