marți, 25 iunie 2013

Cu cine va juca Brazilia finala Cupei Confederaţiilor?!

  Reprezentativele Braziliei şi Uruguayului, respectiv Spania şi Italia se vor întâlni în semifinalele Cupei Confederaţiilor, miercuri, 26 iunie 2013, la Belo Horizonte şi respectiv joi, 27 iunie 2013, la Fortaleza, informează AFP.
       Duminică, Spania a terminat prima în grupa B, după ce a trecut de Nigeria, scor 3-0, prin golurile marcate de Alba '3, '88 şi Torres '62.
       Uruguay a dispus de Tahiti, scor 8-0, prin reuşitele lui Abel Hernandez (2, 24, 45+1, 67 - penalti), Diego Perez (27), Lodeiro (61) şi Suarez (82, 90).
       Brazilia şi Uruguay se luptă aşadar, în această seară (22:00, TVR1) pentru un loc în finala Cupei Confederaţiilor. Brazilia este pe locul 22 în clasamentul FIFA, cel mai slab din istoria sud-americanilor. În ultimii ani, „Seleçao” a avut mai multe momente de slăbiciune şi a pierdut din aura pe care a avut-o de-a lungul timpului. Au trecut 11 ani de când selecţionata „carioca” nu a mai câştigat Campionatul Mondial şi cinci de când nu a ridicat deasupra capului Copa America. Totuşi, generaţia lui Neymar, David Luiz şi Oscar pare a fi în forma necesară pentru a readuce Braziliei atitudinea unei echipe care porneşte ca favorită în orice turneu. Cu trei victorii din tot atâtea meciuri, echipa lui Scolari se întâlneşte cu Uruguay pentru un loc în finală. Atuul cvindruplei campioane mondiale se numeşte Neymar, un fotbalist care culege laude în fiecare zi chiar de la cei care au făcut istorie în acest sport. „Dacă Barcelona l-a cumpărat pe Neymar, ar putea să înceapă să se gândească la o eventuală vânzare a lui Messi”, a spus Cruyff despre transferul verii.
    Forţa Braziliei este resimţită şi de viitorii adversari. „Dacă lui Neymar îi blochezi piciorul drept, va trage cu stângul şi o face foarte bine. Dacă pui doi oameni pe el, va face o magie şi îi va dribla pe amândoi”, a spus Suarez despre atacantul brazilian.Din punctul meu de vedere, cu toate că balonu-i rotund, Brazilia esta marea favorită în a juca finala!

                                                                                 Gelu DRAGOŞ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu