miercuri, 29 mai 2013

Ministrul Educației anunță schimbări pe termen lung

Examenul de Bacalaureat ar putea suferi schimbări majore în 2016!
Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat ieri, 28 mai 2013, în cadrul unei dezbateri cu sindicaliștii din învățământ că în următorii doi ani nu vor exista schimbări majore în structura examenului de Bacalaureat. Vor fi însă discuții cu privire la BAC-ul din 2016, dar și referitoare la momentul la care este introdusă a doua limbă străină de studiu.
„Discuțiile trebuie să se concentreze pe Bacalaureatul din 2016. În 2014 şi în 2015 nu schimbăm nimic semnificativ din punct de vedere al structurii Bacalaureatului. Corect ar fi ca schimbările să se producă cu 4 ani înainte. Dar asta nu înseamnă că nu se pot face mici corecturi înaintea Bacalaureatului”, a declarat Remus Pricopie, citat de agerpres.ro.
În cadrul întâlnirii cu membrii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) ministrul a vorbit și despre posibilitatea de a aduce modificări în calendarul studiului limbilor străine. Potrivit lui Pricopie, ministerul pe care îl conduce va coborî, în cel mult doi ani, vârsta de la care elevii vor începe să studieze a doua limbă. „A doua limbă străină va începe să fie studiată din clasa a III-a, şi nu din clasa a V-a, aşa cum se întâmplă acum. Ca urmare, pe această componentă noi vom pregăti copiii pentru ceea ce au de făcut în următoarele decenii”, a explicat oficialul.
Ministrul a abordat ieri și subiectul claselor pregătitoare cu peste 35 de elevi, precizând că va cere urgent inspectoratelor școlare județene să pună pe site clasele în configurarea din acest moment, pentru că procesul nu s-a încheiat încă. „Într-o clasă cu mai mult de 30 de elevi e destul de complicat să lucrezi. Media de elevi pe cadru la nivelul clasei pregătitoare acum în funcțiune este de 16, iar la clasa I media este de 18 sau 19”, a mai spus Remus Pricopie.

                                                          Ioana Raluca Ghioarcă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu