vineri, 31 mai 2013

Gata cu paginile false ale vedetelor

Reațeaua de socializare Facebook a introdus o funcție specială pentru paginile companiilor și ale vedetelor. Mai exact, va verifica paginile personalităților publice și ale unor branduri și va da un verdict cu privire la autenticitatea acestora.
„Această nouă opțiune îi va ajuta pe utilizatorii de Facebook să identifice mai ușor conturile reale ale unor celebrități, dar și cele ale unor companii față de care sunt interesați”, a declarat un reprezentant al Facebook, citat de pcmag.com.
În următoarea perioadă, toate conturile verificate și veridice vor avea bifat un „v” încadrat de un cerc albastru în partea dreaptă.
Specialiștii de la Facebook se vor ocupa aleatoriu de verificarea conturilor, întrucât personalitățile nu pot solicita analizarea paginilor lor. Utilizatorii Facebook pot în continuare să raporteze profilurile false.
Săptămâna trecută, Facebook s-a aflat în centrul unui scandal după ce au apărut pe rețeaua de socializare mai multe postări care susțineau că violul și violența împotriva femeilor sunt fapte care ar trebui tolerate.
Sute de mii de utilizatori au semnat o petiție online prin care cer celor de la Facebook să șteargă postările care încurajează violența sexuală. În cele din urmă, Facebook a șters o mare parte din mesajele postate pe pagina celor care au organizat campania.


                                                                       c.l.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu