joi, 30 mai 2013

Editorial - Nici băncile nu mai sunt ce erau odată!

 Aud la televizor că două persoane au jefuit sucursala unei bănci din Slobozia, oraş care l-a dat pe primul „miliardar de carton” din România, ( Dumnezeu să-l ierte pe Ilie Alexandru poreclit „J.R. de România” că a murit între timp, doar serialul Dallas s-a reluat! ) iar hoţii s-au ales cu doar...1000 lei! Cam puţini bani pentru o bancă care se respectă! Dar vorba unui prieten bun, „Nici băncile nu mai sunt ce erau odată!” Poate că nici nu merita osteneala curajoşilor spărgători! ( Cam multe filme americăneşti de doi lei cu jafuri, au de unde se inspira ai noştri ).
      Revenind la lucruri mai serioase să spunem că cel mai bine fură firma americană...Bechtel! Aseară am aflat de la ministrul pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, ( cel cu evreii şi Holocaustul! ) că statul român a reziliat contractul pentru Autostrada Transilvania şi urmează să plătească americanilor de la Bechtel suma de  87,2 milioane de euro! Că nu-i aşa, contractu-i contract când e făcut...beton!
    Amintindu-mi de ciment, beton, gropi, mi-am amintit şi de miniştrii transporturilor de după 1990 şi de faptul că România nu mai are flotă iar în scurt timp nu vom avea nici CFR! Se privatizează! În România, de la bebeluşi, femei, forţa de muncă şi până la nave de peste 300 metri lungime, tezaur,  totul se vinde! Pe bani puţini!
        Şi fiindcă pe ai noştri politicieni nu-i interesează mai nimic ( mai puţin faptul că nu au hârtie igienică în WC-urile Casei Poporului! ) să mai spun că aceştia sunt de acord cu metoda de extragere a gazelor de şist, cu toate că fracturarea hidraulică prin care se extrage această importantă resursă naturală a fost interzisă în ţări precum Franţa, Marea Britanie sau Bulgaria!
Acum mai trebuie să dăm drumul la Proiectul de extragere a aurului prin cianurare la Roşia Montana şi ştiu că „i-am aranjat” pe veci pe copii şi urmaşii acestora, indiferent că majoritari peste secole vor fi români, rromi sau... secui!
      Nu pot să închei această scurtă trecere în revistă a săptămânii care se apropie de sfârşit fără a felicita echipa Steaua Bucureşti pentru cel de-al XXIV-lea titlu cucerit în stil de mare echipă şi să spun că nici în Africa nu se întâmplă cu campionatul  ce s-a întâmplat în acest an la noi! Să mă explic: au retrogradat după numărul de puncte acumulate în întrecerea sportivă echipele Gloria Bistriţa, CSMS Iaşi, CS Turnu Severin, Concordia Chiajna dar nu pot evolua în Liga I nici echipele Rapid Bucureşti şi Universitatea Cluj Napoca deoarece nu şi-au primit licenţa! Şi atunci întreb şi eu ca microbist şi suporter al sportului rege, cine va evolua în Liga lui Mitică, deoarece acesta doreşte un număr de 18 echipe pentru a lua câţi mai mulţi bani din drepturile TV?! Vedeţi dumneavoastră ce a ajuns fotbalul românesc datorită acestor trepăduşi gen Mitică Dragomir, Mircea Sandu, Giovani Becali, Aron Huzu, Adrian Porumboiu, Viorel Hrebenciuc, etc Păcat că în timp de câteva decenii au dispărut echipe ca Universitatea Craiova, Politehnica Timişoara, U.T. Arad, F.C. Bihor, F.C. Baia Mare, Olimpia Satu Mare, CSU Voinţa Sibiu sau C.S. Târgovişte, unde a evoluat la sfârşit de carieră însuşi marele Nicolae Dobrin! O avem în schimb din sezonul viitor în Liga I pe ...Damila Măciuca!
     Să închei totuşi cu un gând bun, urându-le tuturor copiilor de 1 Iunie, cu sinceritate şi optimism, multă fericire alături de familiile lor, sănătate, împlinirea viselor, iar guvernanţilor de azi să le reamintesc că şi ei au fost copii şi îi îndemn să muncească zi-lumină pentru viitorul copiilor noştri şi implicit al României !

                                                                                        

                                                                     Gelu DRAGOŞ




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu