luni, 25 martie 2013

Vremea la începutul săptămânii


LUNI, 25 martie 2013
Vremea va fi rece pentru aceasta data, chiar deosebit de rece in regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult acoperit, iar aria precipitatiilor se va extinde incepand din vest si sud-vest si va cuprinde noaptea toate zonele ţării.
În Banat, Crisana, sudul Olteniei si al Munteniei, precum si in Dobrogea vor fi mai ales ploi. În Maramureş şi Transilvania vor fi precipitatii mixte, iar in restul teritoriului vor predomina ninsorile. La munte va ninge. Izolat cantitatile de apa vor fi insemnate in sud-vest si in Carpatii Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in sudul tarii si la munte, cu viteze mai mari in Banat si pe creste. Temperaturile maxime, in crestere fata de ziua precedenta in regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse intre -4 si 8 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -8 si 2 grade.
LA BUCUREŞTI: Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi acoperit si mai ales in cursul noptii vor fi precipitatii la inceput sub forma de ploaie si lapovita, apoi ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare dupa-amiaza si noaptea. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima va fi de -3...-2 grade.
MARŢI, 26 martie 2013
In tara, vremea se va mentine rece, deosebit de rece in regiunile extracarpatice. Cerul va fi acoperit si temporar vor cadea precipitatii in toata tara. In Banat, Crisana si Dobrogea precipitatiile vor fi mixte - ziua si predominant sub forma de ninsoare - noaptea, iar in restul zonelor si la munte va ninge. Izolat cantitatile de apa vor fi insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud, sud-est si in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 4 grade, usor mai ridicate in sudul litoralului, iar cele minime se vor situa in general intre -10 si 0 grade.

                                                                   I.I. Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu