marți, 26 martie 2013

"Tricolorii" au fost învinşi cu 4-0 de "Portocala Mecanică". Piţurcă lasă-ne!


Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, 26 martie 2013, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014, Brazilia!
Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart '12, Van Persie '56, '65 din penalti şi Lens '90.
Iatăcum s-au marcat golurile:
  • În minutul 12, fundaşul central olandez Martins Indi a recuperat o minge, după o greşeală a lui Raţ, i-a pasat lui Rafael van der Vaart, care a înscris cu un şut plasat de la 16 metri.

  • Robin van Persie a dus scorul la 2-0 în minutul 56, când a reluat cu o lovitură de cap peste Costel Pantilimon, din colţul careului de şase metri, o centrare venită de pe partea stângă de la Arjen Robben.

  • În minutul 64, Florin Gardoş l-a faultat în careu pe Jermain Lens, arbitrul Mark Clattenburg dictând penalti. Van Persie a transformat cu un şut în stânga lui Pantilimon, care plonjase în colţul opus.

  • În minutul 90, Chiricheş respinge o minge venită din aut de pe partea dreaptă până la 16 metri, Maher şutează din prima, Pantilimon respinge în faţă, iar Lens înscrie din şase metri.

Olanda: Vermeer - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - De Guzman (Maher '73), Strootman, Van der Vaart (Clasie '80) - Lens, Van Persie (De Jong '86), Robben. Selecţioner: Louis van Gaal, nota 8.

România: Pantilimon, nota 4 – Tamaş 4,5, Chiricheş 5,5, Gardoş 4, Raţ 3 – Bourceanu 4.5, Pintilii 5- Ad. Popa 5 (Torje '63 4), Grozav 4,5 (Mutu '68 5), Tănase 4 (Chipciu '60 5) - B. Stancu 4. Selecţioner: Victor Piţurcă, nota 3.

Cartonaşe galbene: Martins Indi '47, Blind '61 / Chipciu '88.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Anglia, avându-l la centru pe Mark Clattenburg, ajutat la cele două linii de Simon Beck şi Stephen Child, în timp ce Lee Probert a fost rezervă.
Imediat după golul de 2-0 marcat de Van Persie, suporterii români prezenţi pe Amsterdam ArenA au început să îi ceară cu vehemenţă demisia selecţionerului Victor Piţurcă.
La meci a asistat şi atacantul Ciprian Marica, care nu a putut evolua în meciurile cu Ungaria şi Olanda din cauza unei accidentări. Marica a văzut meciul din tribunele stadionului Amsterdam ArenA alături de coechipierul său de la Schalke 04, Klaas-Jan Huntelaar.
Cu "dubla" reuşită în meciul contra României, Robin van Persie l-a egalat în clasamentul all-time al golgheterilor naţionalei Olandei pe Johan Cruyff, cu 33 de goluri.
Explicaţiile lui Piţurcă (foto) după înfrângere. "E inadmisibil să primim goluri atât de uşor, jucătorii au căzut din punct de vedere fizic"Cred însă, că nea Piţi îşi pregăteşte discursurile cu ziariştii înainte de meciuri!
După această partidă cred că tindem, sub cârma lui Victor Piţurcă şi Mircea Sandu, cel care-l protejează pe colonel, a fraţilor samsari Giovanni şi Victor Becali care-i fac echipa – să ajungem în grupa a III-a valorică! De azi înainte mă reprofilez şi eu şi mă uit la „Românii au talent” şi nu-mi mai pun inima la încercare!

Clasamentul Grupei D este următorul:
1. Olanda - 18 puncte,
2. Ungaria - 11 puncte,
3. România - 10 puncte,
4. Turcia - 7 puncte,
5. Estonia - 6 puncte,
6. Andorra - 0 puncte.

În etapa următoare, programată la 6 septembrie, vor avea loc următoarele meciuri: România - Ungaria, Estonia - Olanda şi Turcia - Andorra. Dar ce mai contează pentru noi care nu jucăm nimic, nu întinerim echipa, nu avem obiective decât după Mondial! Şi toate astea datorită unei federaţii bananiere!

                                                                             Gelu DRAGOŞ, membru APS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu