vineri, 29 martie 2013

Romano-catolicii, reformaţii şi protestanţii sărbătoresc Învierea Domnului


Duminica, 31 martie, credincioşii romano-catolici, reformaţii şi evangheliştii sărbătoresc Sfintele Sărbători Pascale. În aceste zile, la biserici se oficiază rugăciuni specifice celei mai mari sărbători creştineşti. Iată Programul  slujbelor de Înviere din bisericile romano-catolice din municipiul Baia Mare:

  • La Biserica "Sf. Treime", Slujba de Înviere începe la ora 20,oo după care credincioşii vor porni într-o procesiune în Centrul Vechi al oraşului, iar la revenire se sfinţesc bucatele. Duminică, slujbele au loc la orele 7,oo şi 8,oo cu sfinţirea mâncărurilor tradiţionale Pascale. Tot duminică se oficiaza liturghii la orele 10.oo, 11.30 şi 19.oo

  • La Biserica "Sf. Nicolae", din Piaţa Păcii, slujba Învierii are loc la ora 22,oo fiind oficiată de călugării franciscani.

  • Sâmbătă, la Biserica "Sf. Iosif", slujba Învierii se oficiază de la ora 20.oo atât în limba română, cât şi în limba maghiară. Duminică, de la ora 6.30, se sfinţesc bucatele. Sfânta liturghie pascală începe la ora 9.oo în limba română, şi de la ora 11.oo în limba maghiară.

  • La Biserica "Cristos Rege", din Parcul Municipal Regina Maria, Învierea are loc sâmbătă, la ora 20,oo. Duminică se oficiază liturghii la orele 7.oo, 10.oo şi 19,oo.

  • În Ferneziu, la Biserica "Sf. Elisabeta", Învierea Domnului începe la ora 22,oo.

  • La Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Baia Sprie, slujba Învierii se oficiază la ora 20,oo. Duminică, după liturghia de la ora 7.oo, se sfinţesc coşurile cu mâncărurile tradiţionale. Tot duminică se oficiază sfânta liturghie de la ora 11,oo.

                     HRISTOS A ÎNVIAT!!! ADEVĂRAT CA-NVIAT !!!

                                                                                Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu