miercuri, 27 martie 2013

Editorial - Sunt doi...


           
 „Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!”sunt cuvinte celebre ce-mi vin acum în minte din nuvela lui Costache Negruzzi, care ilustrează hotărârea lui Lăpuşneanu de a ocupa tronul împotriva dorinţei marilor boieri. Cam aşa se întâmplă acum şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu selecţionerul echipei naţionale Victor Piţurcă! Cu ceva vreme în urmă cu Mircea Sandu la Federaţia Română de Fotbal şi cu Mitică Dragomir la Liga Profesionistă de Fotbal! Aleşi pe viaţă!
   Primul, adică Traian Băsescu, după Convenţia PDL, în care preşedintele ţării a susţinut-o pe faţă pe Elena Udrea la şefia partidului portocaliu şi după câştigarea preşedinţiei PDL de către Vasile Blaga – a apărut pe reţelele de socializare şi apoi preluat rapid de către televiziunile noastre,  a transmis următorul mesaj video: "Adio PD! Adio PDL! Noi astăzi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu". De data asta n-a mai plâns, dar totuşi, asemeni unui actor, a dat din mână a „tai-tai”adică la revedere. Efectul a fost de bumerang! Sute de români i-au răspuns la fel, făcându-i cu mâna la „Adio şi n-am regrete!”şi dându-i de înţeles că putem şi ne dorim cu ardoare să scăpăm de Domnia Sa! Iar ca bonus şi de EBA! Dar, de lucrul acesta, cred că şi-a dat seama şi singur cu ocazia referendumului când majoritatea românilor au votat pentru suspendarea lui! Interesant însă este altceva, cum un preşedinte de ţară, deci fără partid, poate să se despartă de „două” partide deodată ?! Vedeţi dumneavoastră, aici e frumuseţea politicii româneşti! Azi eşti la PDL, mâine de duci la PNL! Azi eşti în PRM, mâine te duci la PP-DD! E ca în fotbalul lui Mitică de la brutărie! Azi eşti la Steaua, mâine te duci la Dinamo, nu Danciu-Gol?!
     Şi fiindcă am vorbit despre fotbal să spunem că deşi 99% dintre fanii echipei naţionale doresc demisia antrenorului Victor Piţurcă după dezastrul de marţi seară cu Olanda, acesta nu se lasă şi nu vrea să plece de bună voie sau din bun simţ! Şi nu va pleca, deoarece are un contract-beton cu  federaţia lui Mircea Sandu iar obiectivul lui este calificarea la europenele din 2016, când se califică 24 de echipe din Europa! Ce-şi mai bat joc mai marii federaţiei, impresarii Giovanni şi Victor Becali şi plutonul de antrenori ai tricolorilor de microbiştii români! Şi fiindcă nu putem să facem nimic, am să vă relatez ultimele bancuri care circulă pe facebook: 1. Dacă număra Roberta Anastase voturile la alegerile parlamentare, totul ieşea OK pentru Traian Băsescu şi pupila lui; 2. Mircea Sandu i-a sugerat lui „nea Piţi” să joace în sistemul 4-4-2, numai că Piţi concentrat mai mult pe cât are de plătit pensie alimentară la Vica, a înţeles altceva şi a încasat 4 cu Olanda la Bucureşti, 4 cu Olanda la Amsterdam şi 2 cu Ungaria la Budapesta, deci 4-4-2! ceea ce înseamcă vom continua cu domnii Traian Băsescu şi Victor Piţurcă până la finalul mandatelor lor...

                                                                                           Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu