duminică, 20 ianuarie 2013

Ştiinţa Explorări Baia Mare - Phoenix Şimleu Silvaniei: 3-0


Stiinta Explorari: Hoboth, Pastean, Cuciureanu, Negrean, Raileanu, Tutea, Tofan (libero).
 Antrenori: Marius Botea si Sorin Pop II
Phoenix: I. Rus, Cr. Pop, Bokor, Bala, Toth, Teusan, Olar (libero). Au mai jucat: Filip, Harlisca si Ivan. Antrenori: Mircea Abraham si Marius Oniga
Au arbitrat: Nicolae Cristea si Mircea Rus (Cluj Napoca). Observator FRV: Eugen Achihaei (Botosani).
Pe seturi: Stiinta Explorari Baia Mare - Phoenix Simleu Silvaniei 3-0 (19, 22, 17)
Evolutia scorului:
 setul I: 0-1, 5-2, 8-6, 13-12, 18-12, 22-14, 23-18, 25-19
 setul II: 1-3, 3-3, 7-6, 10-12, 14-14, 17-14, 19-15, 20-18, 25-22
setul III: 3-1, 3-3, 8-5, 13-7, 19-13, 25-17
 Aproximativ 700 de spectatori au venit la sala, la primul meci oficial al Stiintei Explorari din 2013. Oaspetii au beneficiat de o galerie numeroasa, care impreuna cu cea baimareana, au asigurat un fond sonor, demn de un meci mare. Cei veniti la sala, nu au avut ce regreta, meciul fiind presarat cu faze lungi, determinate de multe mingi recuperate spectaculos din linia a doua.
Baimarenii au temperat inca de la inceput elanul adversarilor, blocajele lui Cuciureanu si serviciile lui Pastean, contribuind din plin la castigarea pprimului set cu 25-19. Phoenix a jucat mult mai bine in actul secund, agatandu-se de fiecare minge, dar pe final a trebuit sa se recunoasca invinsa cu 25-22. Setul al treilea a fost la discretia gazdelor, care s-au impus fara emotii cu 25-17.
Stiinta Explorari a pasit astfel cu dreptul in 2013 si priveste cu optimism la cele doua deplasari care urmeaza, la Dinamo si Unirea Dej.
Declaratii la finalul meciului Stiinta Explorari - Phoenix Simleu Silvaniei 3-0
    Mircea Abraham (antrenor princ. Phoenix) - foto - : Dupa cum ne asteptam, am avut parte de un meci foarte greu. Pacat ca pe finalurile de set nu am mai putut tine pasul cu adversarii. A fost o partida frumoasa, in care Baia Mare a jucat mult mai bine decat noi. Poate ca daca evoluam cu mai multa daruire si nu faceam atatea greseli elementare, am fi obtinut mai mult.
Robert Tutea (capitan Stiinta Explorari): Dupa aceasta victorie ne-am recapatat increderea in noi. A fost un meci mai usor decat ne asteptam. Poate ne-a ajutat si faptul ca adversarii nostri au fost prea increzatori. Este foarte important ca am inceput returul cu dreptul
Marius Botea (antrenor princ. Stiinta Explorari): Ne-am dorit trei puncte de la acest meci si le-am obtinut. Pentru noi a fost foarte important sa incepem cu o victorie returul. A fost mai greu decat o arata scorul, pentru ca Phoenix are in componenta jucatori de valoare. Noi facem in continuare multe greseli nefortate, pe care speram sa le corectam in perioada urmatoare.

                                                                      Cristi Someşan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu