miercuri, 23 ianuarie 2013

- In memoriam Ioana Adelina Dragotă -


O ultimă „baladă” pentru Ioana Adelina
Obştea bibliotecarilor a devenit mai săracă prin pierderea unui specialist de mare valoare!
A plecat dintre noi o distinsă Doamnă iubitoare de Carte, înzestrată cu multiple talente, care a ştiut să-şi înmulţească talanţii însutit de-a lungul vieţii şi să-i dăruiască semenilor, cu multă dragoste şi mărinimoasă jertfelnicie.
În diferitele ocazii prilejuite de exercitarea meseriei a dat dovada unui talent organizatoric excepţional şi de o abilitate desăvârşită în mânuirea condeiului! Este autoare şi coautoare a unor volume de interes public general: „Revista Catolică”, „Şişeşti – vatră străbună” (vol. III) ş.a. Articolele sale au apărut în prestigioase publicaţii periodice: „Biblioteca”, „Familia Română”, „Bibliotheca Septentrionalis”, „Pro Unione”, „Graiul Maramureşului” ş.a.
Ioana Dragotă a fost un pedagog de excepţie, o colegă minunată şi iubitoare, şi nu în ultimul rând, o cititoare împătimită. Şi-a dedicat întreaga viaţă familiei şi instituţiei în care şi-a desfăşurat activitatea timp de mai bine de două decenii, Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”.
În urmă cu doi ani, în preajma Crăciunului l-am condus împreună pe ultimul drum pe soţul domniei sale, renumitul avocat Emilian Dragotă, în murmurul vestitor de viaţă veşnică al tradiţionalelor colinde.
Prin tot ceea ce a înfăptuit, a fost o mărturisitoare a credinţei creştine, încununată cu virtutea răbdării prin îndurarea cu demnitate a încercărilor grele de care a avut parte din plin!
Sufletul său bun şi blând, purificat prin focul suferinţei pământeşti s-a ridicat la ceruri spre a „clasifica” şi alte cărţi cuprinse în „biblioteca sacră” din Marea Carte a Vieţii!
Să ne plecăm genunchii spre a înălţa Tatălui ceresc o rugă fierbinte – precum o ultimă baladă pentru Ioana Adelina!

Colegii din Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu