vineri, 28 decembrie 2012

Editorial - Un neam de scriitori


        După ce preşedintele Traian Băsescu a semnat în ceas de seară şi în taină cu premierul Victor Ponta o hârtie (protocol) în care cei doi s-au hotărât să nu se mai agreseze verbal, iată că astăzi Ministerul Sănătăţii îi pune pe portarii de spitale să semneze că vor avea grijă de persoanele ce intră în spital şi că nu vor lua şpagă. Poate că ar fi bine să le pună şi pe asistentele medicale şi mai ales pe doctori să semneze această hârtie, pe poliţiştii de la rutieră, pe vameşi, pe inspectorii din construcţii, pe...Avem cultul scrisului! De fapt suntem un neam de poeţi, pricepuţi la toate, aşa cum sunt invitaţii de la B1, Antena 3, Realitatea TV, OTV, România TV.
         Şi uite aşa, pe nesimţite, a trecut şi Crăciunul şi ne întoarcem faţa la televizorul cel de toate zilele şi observăm că în Parlament au intrat doar cei care au bani mulţi şi nu mai putem vorbi de valoare, de doctrine, de partide, de reprezentarea electoratului.
       După celebrul caz cu ofiţerul constănţean gol puşcă, iată că imaginea Poliţiei Române mai iese odată şifonată în 2012, când un comisar o violează repetat pe o subalternă, ba mai mult, o plasează şi altor prieteni cu funcţii, procurori, avocaţi, etc.
       Acum, ca români, nici nu ştii dacă e bine că se încheie anul 2012 şi trebuie să ne bucurăm pentru cel nou. De ce zic asta? Pentru că din ianuarie se scumpeşte energia electrică cu 10%, taxele şi impozitele locale aşişderea, cu un amendament: sunt la cheremul autorităţilor locale, dar sunt ferm convins că în 90% din cazuri acestea vor fi mărite pentru a avea consiliile locale un buget cât de cât. Mi-a plăcut primarul general al capitalei, dl. Sorin Oprescu, care vorbind cu ziariştii despre Revelionul 2013 a afirmat că nu va mări taxele deoarece nu doreşte ca bucureştenii să sărăcească şi mai mult. Felicitări şi primarului Băii Mari, dl. Cătălin Cherecheş care lasă taxele de anul trecut, deci nu la majorează.
      Şi fiindcă am vorbit de Revelion, un studiu IRES a dat publicităţii faptul că 80% dintre români petrec Revelionul 2013 acasă, în familie. Fireşte că acest lucru se datorează în mare măsură buzunarelor golite a majorităţii românilor după cheltuielile cu sărbătorile şi ...Moş Crăciun. Oricum încă este bine, dacă ne gândim că în Africa mor de foame sute de copii zilnic.
        Văzând partea plină a paharului, să mulţumim Celui de Sus că soarele răsare şi după 21 decembrie (Apocalipsa după calendarul mayaş) şi pot să vă transmit un sincer „La mulţi ani fericiţi în 2013!” şi să vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o în anul 2012.
         P.S. Mulţumim televiziunilor muzicale cât şi celor locale care ne-au adus în casele noastre minunate colinzi interpretate de Ştefan Hruşcă, Nicolae Sabău, Ştefan şi Andrei Petreuş, Angela Buciu, Paula Seling, Florentina şi Petre Giurgi, Cornelia şi Lupu Rednic, Andreea Botiş, Anuţa Iuga, Ana Hossu, Virginia Irimuş, Corul bărbătesc din Finteuşu Mare, Corul "Glasul Chioarului" Şomcuta Mare, ş.a.

                                                                           Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu