sâmbătă, 29 decembrie 2012

A.P.S. vă urează La Mulţi Ani!


Cu prilejul apropierii noului an, in numele Consiliului Asociatiei Presei Sportive adresez tuturor membrilor asociatiei, intregii bresle a gazetarilor sportivi cele mai bune urari de sanatate si putere de munca in 2013, ca si speranta de crestere a rolului APS in presa sportiva din Romania in anul care vine, pentru consolidarea relatiilor de prietenie si intrajutorare intre ziaristii romani.

Anul care se incheie a prilejuit aniversarea a 85 de ani de existenta a asociatiei, moment sarbatorit cum se cuvine prin organizarea la Ateneul Roman a "Galei APS 85", in prezenta Altetelor lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei. Sa ne aducem aminte mereu ca, acum 85 de ani, inaintasii nostri au dorit sa transmita urmatorul indemn, adresat generatiilor urmatoare: “Dacă ziariștii sportivi voesc să să fie considerați și respectați de celelalte bresle, trebue în primul rînd să se respecte și considere între ei. De cumințenia tuturor, de înlăturarea mijloacelor de sforărie introduse în ultimul timp în conducerea sportivă, de respectul de sine și al confraților precum și de munca încordată a întregii bresle gazetărești sportive, va depinde soarta tinerei Asociații.” (“Gazeta Sporturilor”, decembrie 1927).

Cu toate ca astazi destule voci care se fac auzite se intreaba care mai poate fi rolul unui asociatii profesionale in epoca pe care o traim, noi nu ne-am pierdut increderea si avem credinta ca asociatia noastra isi poate stringe rindurile, implinind dezideratul celor care a creat-o: „Să dovedim prin ponderație, seriozitate și onestitatea profesională ca instituțiunea ce am creiat este viabilă și sortită unui viitor rodnic”. Acest viitor tine azi numai de noi, gazetarii sportivi de pe tot cuprinsul tarii, de toti membrii asociatiei. In acest sens, folosesc acest prilej pentru a va propune organizarea unei Adunari Generale a APS in primavara anului care bate la usa, o adunare in care sa poata fi discutate toate problemele reale ale asociatiei noastre!

In incheiere, in numele Consiliului Asociatiei Presei Sportive din Romania, va urez cu sinceritate, din toata inima: La Multi Ani!



                                                   Preşedinte APS,
                                                   Dumitru Graur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu